Τα Μικρά Τερατάκια προτείνουν επισκέψεις

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ BLOG ΜΙΚΡΑ ΤΕΡΑΤΑΚΙΑ

(Τα ΜΙΚΡΑ ΤΕΡΑΤΑΚΙΑ είναι το blog που δημιούργησαν τα παιδιά και η δασκάλα μιας έκτης τάξης ενός δημοτικού σχολείου. Εδώ αναδημοσιεύουμε τις επισκέψεις που έχουν προγραμματίσει για τη φετινή χρονιά με σκοπό να διευκολύνουμε στις επιλογές τους τους συναδέλφους που επισκέπτονται το HOMA EDUCANDUS).Ναύπλιο. Η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΚΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

 1. Ιστορικό Μουσείο: (Παλιά Βουλή) Είναι το σπουδαιότερο μουσείο για το μάθημα της Ιστορίας της φετινής χρονιάς καθώς φιλοξενεί τα κειμήλια από την επανάσταση του '21. Δυστυχώς το site του Μουσείου είναι under Construction δηλαδή υπό κατασκευή. Εκμεταλλευτείτε τους ακόλουθους συνδέσμους για μια πρώτη γνωριμία με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο: ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ (Ηλεκτρονική Εγκυκλοπαίδεια. Στο αριστερό μέρος της σελίδας, στο κουτάκι που λέει ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ, γράψτε τον τίτλο του Μουσείου: Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, και μετά πατήστε από κάτω το κουμπάκι που γράφει ΜΕΤΑΒΑΣΗ) ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. Πατήστε και εδώ, για να γνωρίσετε τους σημαντικότερους σταθμούς της νεώτερης ιστορίας.

 2. Βουλή των Ελλήνων: Εδώ θα βρείτε και ειδικό πρόγραμμα για παιδιά. Για να γνωρίσετε τους χώρους του κοινοβουλίου πατήστε εδώ.

 3. Ναυτικό μουσείο Πειραιά Παρακολούθηση προγράμματος για τα πλοία του 21.


 4. Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου - Ναύπλιο (φυλακή Κολοκοτρώνη): Μεγάλη ημερήσια εκδρομή τις τελευταίες ημέρες της σχολικής χρονιάς) Στο σύνδεσμο αυτό θα βρείτε θαυμάσια εικονική περιήγηση στην πόλη του Ναυπλίου. Φορέστε τα ακουστικά σας για να απολαύσετε καλύτερα τον ήχο.


   Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου


  1. Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Αργυρούπολη (Παρακολούθηση προγράμματος)

  2. HELMEPA στο Παλαιό Φάληρο

  3. Επισκέψεις σε κοντινές ακτές στα πλαίσια του προγράμματος της HELMEPA

  4. Πλανητάριο (Μόνο αν υπάρχει διαφορετικό πρόγραμμα από εκείνο που παρακολουθήσαμε πέρυσι.) Εκμεταλλευτείτε το σύνδεσμο για να δείτε πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία για τα αστέρια.

  5. Μουσείο Λαυρίου (ορυκτολογικό)

  6. Εφημερίδα Ελευθεροτυπία (Πρόγραμμα για μαθητές - Ενημέρωση από υπεύθυνο δημοσιογράφο για την έντυπη δημοσιογραφία)

  7. Τυπογραφείο Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (Ακαδημία Πλάτωνος)


  8. Παιδικές σκηνές ελευθέρου Θεάτρου (εγκεκριμένων από το ΥΠΕΠΘ για παιδιά Στ΄ Τάξης)

  (Κάποιες από τις επισκέψεις μπορούν να συνδυαστούν, όπως για παράδειγμα το Ναυτικό Μουσείο με το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ή το Θωρηκτό Αβέρωφ με τις Αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, ενώ ο Εθνικός Κήπος προσφέρεται για όλες τις επισκέψεις στο κέντρο της Αθήνας.)

  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Αφιέρωμα στην Κατερίνα μας