Παγώνουν οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών μέχρι τις εκλογές!



Καλή χρονιά!

3 του Σεπτέμβρη σήμερα. Δευτέρα. Τα σχολεία όλης της χώρας άνοιξαν τις πόρτες τους και οι εκπαιδευτικοί μαυρισμένοι από τις διακοπές και ξεκούραστοι επανέκαμψαν στις θέσεις τους και υπέβαλαν την περίφημη ανάληψη υπηρεσίας στο διευθυντή τους!


Αγκαλιές, φιλιά και ερωτήσεις πού πήγες και τι έκανες και πώς πέρασες. Ως εδώ καλά και συνηθισμένα. Το ασυνήθιστο είναι που εκατοντάδες εκπαιδευτικοί δε γνωρίζουν σε ποιο σχολείο τελικά θα δουλέψουν φέτος. Ο λόγος; Οι αποσπάσεις που δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί. Και που όπως μας ανακοινώθηκε, παγώνουν μέχρι τις εκλογές!


Μα οι εκλογές είναι στις 16 του μήνα. Και ο αγιασμός, η επίσημη έναρξη του σχολείου, μόλις σε μια βδομάδα, στις 11 του μήνα. Με λίγα λόγια, τα σχολεία θα αρχίσουν τη λειτουργία τους χωρίς το προσωπικό να έχει λάβει τις οριστικές του θέσεις. Και χωρίς οι εκπαιδευτικοί να έχουν τη δυνατότητα να προετοιμαστούν έστω και στοιχειωδώς για το έργο τους, αφού αγνοούν σε ποια τάξη θα διδάξουν.


Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό και με τα καινούρια βιβλία στρώνει ένα μαύρο πέπλο στην πορεία της φετινής σχολικής χρονιάς. Διότι βάλτε με νου σας τι σημαίνει να φτάσει ο δάσκαλος στο σχολειό μια βδομάδα μετά την έναρξη λειτουργίας και μόλις τότε να αρχίσει να ενημερώνεται για τα εγχειρίδια που πρόκειται να διδάξει. Αφήστε όλες τις άλλες απαραίτητες ενέργειες προετοιμασίας του εκπαιδευτικού έργου... Προγραμματισμός επισκέψεων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων κλπ.


Δεν ξέρω, αλλά ένα σφίξιμο στο στομάχι το έχω κιόλας. Ένας ακόμη γολγοθάς μας περιμένει και φέτος. Πάντως η ευχή παραμένει: ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!


Αναδημοσίευση από το νέο blog του HOMA EDUCANDUS: Α - Ταξίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιέρωμα στην Κατερίνα μας