ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΥ EDUCANDUS

Τo blog HOMA EDUCANDUS επιλέξαμε να έχει τη μορφή ενός πλοίου αφού, όπως και τα αληθινά καράβια, μας ταξιδεύει και ταξιδεύει και άλλους κοντά μας. Αυτό ίσως είναι διασκεδαστικό ίσως όμως και να προβληματίζει τους επισκέπτες μας.

Εξηγούμε λοιπόν μερικούς από τους ναυτικούς όρους που χρησιμοποιήσαμε στη διαμόρφωση του χώρου ώστε να διευκολύνουμε την επίσκεψή σας στο HOMA EDUCANDUS.


Στο δεξιό μέρος της σελίδας, στα ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ δηλαδή του blog, υπάρχουν τα εξής:

  • ΠΛΟΗΓΗΣΗ
  1. ΧΑΡΤΗΣ = Είναι ο χώρος που βρίσκεστε τώρα
  2. ΠΥΞΙΔΑ = ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ
  3. ΓΕΦΥΡΑ = ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  4. ΣΗΜΑΤΑ ΜΟΡΣ = ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  5. ΚΑΤΑΣΤΡΩΜΑΤΑ = ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ (υπό κατασκευή)
  6. ΚΑΜΠΙΝΕΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ = ΒΙΒΛΙΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ
  7. ΚΑΜΠΙΝΕΣ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ = ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ BLOG
  8. ΕΦΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ = ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
  9. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΩΜΑΤΟΣ = ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ BLOG
  10. ΕΚΤΑΚΤΟΝ ΔΕΛΤΙΟΝ ΘΥΕΛΛΗΣ = ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (αν υπάρχει...)
  • BLOG Ο ΠΕΛΑΓΟΣ = BLOGS που συνεργάζονται στενά με το HOMA EDUCANDUS. Αποτελούν προέκταση του κεντρικού μας blog που είναι το HOMA EDUCANDUS.
  1. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ = Blog αφιερωμένο αποκλειστικά στο Δημήτρη Λιαντίνη
  2. ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ = Το blog του captain Nemo. Χώρος για προβολές βίντεο και ακροάσεις τραγουδιών.
  3. ΜΠΑΛΑΟΥΡΟ= Το blog της Διώνης. Νυχτερινές παρατηρήσεις στο αστέρι Γκέμμα.
  4. ΚΑΠΕΤΑΝΙΣΣΕΣ Νέο blog που προέκυψε ως αναγκαιότητα της επιλογής μας να παριστάνουμε το καράβι... Το είδαν και το άκουσαν οι αληθινοί ναυτικοί και άρχισαν τις επισκέψεις. Η ιδέα ανήκει στον captain - Nemos. Ιππότης σε όλα του αποφάσισε να ανοίξει καινούριο blog για τις Καπετάνισσες για να μπορούν να τα λένε πιο άνετα...
  5. Α - Ταξίες Blog αφιερωμένο σε θέματα εκπαίδευσης. Παιδαγωγικοί προβληματισμοί, ειδήσεις συνδικαλιστικές, προτάσεις κλπ
  6. ΑΣΤΥΠΑΛΙΑ Ένα blog αφιερωμένο στο αγαπημένο μας νησί.
  7. FORUM HOMA EDUCANDUS Αυτό δεν είναι blog... Είναι ό,τι δηλώνει. Φόρουμ. Και έχει ενότητες αφιερωμένες σε όλα τα θέματα που μας ενδιαφέρουν και αγαπάμε. Στο Δάσκαλό μας το Δημήτρη Λιαντίνη, στην Εκπαίδευση, στις Καπετάνισσες, στην Αστυπάλαια και πολλά άλλα...



ΑΡΤΙ ΑΦΙΧΘΕΝΤΑ: Εδώ θα βρείτε και τις καινούριες αναρτήσεις αλλά και αναλυτικό κατάλογο με όλα τα περιεχόμενα του HOMA EDUCANDUS.
ΠΛΟΕΣ = Οι σημαντικές αναρτήσεις του HOMA EDUCANDUS που σας προτείνουμε να διαβάσετε.

ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ: Σχόλια πάνω σε επίκαιρα θέματα
ΔΙΟΠΤΕΥΣΕΙΣ: Σχόλια σε θέματα διαχρονικής αξίας

ΤΗΛΕΓΡΑΦΟΣ: Κατάλογος με τα τελευταία γραπτά μηνύματα που άφησαν οι επισκέπτες του χώρου. (Επειδή δημιουργεί πρόβλημα στο κατέβασμα της σελίδας, δεν παίρνουμε και όρκο πως θα το βρίσκετε πάντα ...)

VHF Σε ανοιχτή Ακρόαση: Χώρος για σύντομα μηνύματα chat.

ΦΙΝΙΣΤΡΙΝΙ: Τα δικά μας παράθυρα με θέα σε όσα πολύ αγαπάμε.

ΑΣΥΡΜΑΤΟΣ: Λινκς με ραδιοφωνικούς σταθμούς για πιο ευχάριστες ώρες στο καράβι μας… Καθώς και τηλεφωνικός κατάλογος όλης της Ελλάδας για να επικοινωνήσετε με τους γνωστούς σας.

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΛΙΜΑΝΙΑ: Λινκς (Σύνδεσμοι) με άλλους χώρους του διαδικτύου που αγαπάμε και επισκεπτόμαστε συχνά. Ίσως να τους αγαπήσετε κι εσείς αν τους γνωρίσετε.

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΩΝ: Σύνδεσμος με τη Μετεωρολογική υπηρεσία.

ΡΑΝΤΑΡ: Μετρητής επισκεψιμότητας του χώρου.

ΑΜΠΑΡΙΑ: Τα ΑΡΧΕΙΑ του HOMA EDUCANDUS. Προσοχή όταν μπαίνετε εκεί... κυκλοφορούν ποντίκια...

ΠΛΗΡΩΜΑ: Η συγγραφική ομάδα του blog

ΝΗΟΛΟΓΙΟ: Μια εφαρμογή που σας επιτρέπει να δείτε την IP σας. Μόνο εσείς και κανένας άλλος. Τουλάχιστον όχι εμείς και οι επισκέπτες του χώρου... Στο χάρτη όμως που εμφανίζεται εκεί, μπορεί ο καθένας να δει τους τόπους από τους οποίους μπαίνουν οι επισκέπτες του χώρου. Η ανανέωση του χάρτη γίνεται κάθε βδομάδα (προς το παρόν). Έτσι κι αλλιώς το από πού μπαίνετε, εμείς το βλέπαμε μέχρι τώρα από το Histat. Στο οποίο, για να είμαστε τίμιοι, βλέπουμε και την IP. Αυτό που δε βλέπουμε είναι το σε ποιον ανήκει ακριβώς. Τουλάχιστον δεν το βλέπουμε απευθείας. Σαφώς αν το σκαλίσει κανείς λίγο το ζητηματάκι, τα ξέρετε αυτά... μπορεί κι αυτό να το μάθει. Το λέμε για να μη δημιουργούνται παρανοήσεις. Πχ. Τις προάλλες, δεχτήκαμε μια επίθεση σε κάποια από τις σελίδες μας. Κάποιος μπήκε και άλλαξε πράγματα. Δεν έχει νόημα να πούμε σε ποια σελίδα και τι ακριβώς άλλαξε. Η ουσία είναι πως με το Histat και πολύ εύκολα καταφέραμε να εντοπίσουμε την IP του. Όχι πως έχει κανένα νόημα, δε θα το παίξουμε χωροφύλακες, αλλά τουλάχιστον να ξέρουμε τι μας γίνεται. (Κι αυτό το αντικείμενο δημιουργεί προβλήματα στο κατέβασμα της σελίδας... Οπότε μπορεί και να μην το βρείτε δημοσιευμένο.)


Η ΚΑΠΕΤΑΝΙΣΣΑ (δηλαδή η υπεύθυνη) του χώρου

ΔΑΝΑΗ


Καλά Ταξίδια και πάντα Μπουνάτσα!!!


2 σχόλια:

  1. capetanissa dahah ....
    tha ithela na se rwtisw ,
    apo pou emathes gia ton liantini...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμπεδοκλή,

    Το Λιαντίνη έτυχε να τον παρακολουθήσω τον καιρό που δίδασκε. Από και πέρα, ό,τι έμαθα για το Λιαντίνη είναι μέσα στα βιβλία του που νομίζω ότι είναι ο καταλληλότερος τρόπος για να μάθει για εκείνον όποιος ενδιαφέρεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφιέρωμα στην Κατερίνα μας