ΓΕΦΥΡΑ "Homa Educandus"

Welcome onboard
Καλωσορίσατε στη Γέφυρα του HOMA EDUCANDUS. Βρίσκεστε στην αρχική σελίδα του ομώνυμου Blogoπέλαγους που αποτελείται από διάφορα συνεργαζόμενα blogs και που μπορείτε να τα ανακαλύψετε στο κάτω μέρος της σελίδας.

Λέμε Γέφυρα, γιατί θελήσαμε ετούτο το ταξίδι στους ωκεανούς του διαδικτύου να λάβει χαρακτηριστικά των αληθινών ταξιδιών στις πραγματικές θάλασσες. Σερφάροντας στις σελίδες μας θα ανακαλύψετε ότι είχαμε πολλούς λόγους που μας ώθησαν σε μια τέτοια επιλογή και όχι μόνο μια απλή αγάπη στη θάλασσα.

Και άλλους τόσους λόγους θα ανακαλύψετε για την ονομασία του χώρου ως HOMA EDUCANDUS. Χώμα, από το χώμα και Educandus γιατί η άλλη μεγάλη αγάπη μας είναι η αγωγή, η παιδεία. Ο όρος γεννήθηκε από το αγαπημένο μας βιβλίο το Homo Educandus του Δημήτρη Λιαντίνη και την αποφασιστική συμμετοχή ενός μικρού παιδιού... Το ιδιαίτερο blog που έχουμε δημιουργήσει για το Δημήτρη Λιαντίνη, το ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ, θα σας βοηθήσει να τον γνωρίσετε κι εσείς (αν βέβαια δεν τον γνωρίζετε ήδη) και να καταλάβετε τους βαθύτερους λόγους που το Χώμα έδεσε με την Αγωγή... Αλλά και με το ταξίδι. Και μιλάμε πια για το άλλο ταξίδι, αυτό που ο καθένας μας αρχίζει με τη γέννησή του και τελειώνει με το θάνατό του. Το ταξίδι που ο Λιαντίνης το περιγράφει με τα εξής λόγια:


«Το χρέος του ανθρώπου είναι να πολεμάει τη στενή μάχη και να πασχίζει να πατήσει τη σκοτεινή Λαβύρινθο, για να βγει στο φως, στην έξοδο.»


Σε τέτοια ταξίδια, αληθινά και φιλοσοφικά, σας καλούμε να μας ακολουθήσετε. Αν κι εσείς τα ίδια ταξίδια αγαπάτε και ονειρεύεστε, καλωσορίσατε στο HOMA EDUCANDUS.


Σας ευχόμαστε καλή διαμονή στις σελίδες μας και θα χαρούμε να φιλοξενήσουμε και τις δικές σας απόψεις, είτε με τη μορφή σχολίων στα δημοσιευμένα θέματα είτε και με ξεχωριστή δημοσίευση. Δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε με τον ύπαρχο, τον Captain Nemo.

 • Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες σχετικά με το χώρο, επισκεφθείτε στη δεξιά στήλη την ΠΛΟΗΓΗΣΗ.


 • Ενημερωθείτε από το ΧΑΡΤΗ ΤΟΥ EDUCANDUS για τους υπόλοιπους ναυτικούς όρους που χρησιμοποιούμε.


Η υπεύθυνη του Homa Educandus

Δανάη
Απαραίτητες Διευκρινίσεις:

 1. Το Homa Educandus αποτελεί συλλογικό χώρο έκφρασης και διοικείται από την ομάδα των φίλων του χώρου οι οποίοι και αποφασίζουν δημοκρατικά για οτιδήποτε προκύπτει.
 2. Δεν εκπροσωπούμε κανέναν άλλον εκτός από τους εαυτούς μας. Δε διαφημίζουμε, δεν πουλάμε, εκφράζουμε μόνο την ψυχούλα μας και τα όνειρά μας για έναν καλύτερο κόσμο, πιο ανθρώπινο.
 3. Υπεύθυνη και εκπρόσωπος του χώρου ορίζεται η Δανάη. Για να επικοινωνήσετε μαζί της, κάντε κλικ εδώ.Αντί για επίλογο

Πρώτο ταξίδι έτυχε ναύλος για το νότο:

Ατλαντικός. Περνώντας τον Ισημερινό. Την ώρα που οι τελευταίες αχτίδες σκίζουν τον ορίζοντα. Μα η ίδια σκέψη από τότε μας ακολουθεί... Ανώφελη η μέρα μας μη φύγει. Χαράμι να μην πουν πως ζήσαμε πάνω στης γης την πλάτη!Καλά μας ταξίδια

14 σχόλια:

 1. ...Δεν το πιστεύω είσαι η homoeducandus και έχεις και πλοήγηση...
  Χαίρε Δανάη!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Απίστευτο και όμως αληθινό. Να συναντάς σερφάροντας στο ίντερνετ και άλλους ταξιδευτές των κυμάτων. Ελπίζω το Homo Navigatus να μην είναι μόνο ψευδώνυμο, όπως δεν είναι άγνωστη για μένα η πλοήγηση.
  Καλά ταξίδια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καπετάνισσα Δανάη ομολογώ ότι με ξάφνιασες δεν περίμενα να εννοείς, την Πλοήγηση κατά κυριολεξία αλλά μόνο μεταφορικά...Ναι το homonavigatus το κυοφόρησα και το μέγαλωσα αρκετά, με την αίσθηση της προπέλας να γυρίζει, δυστυχώς και αλοίμονο όμως αρκετά χρόνια τώρα ζω με το άλγος της στέρησης...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Και...Ταξίδια πάντα σκέφτομαι και πλώρες φορτηγών,
  τους ναυτικούς που χάθηκαν με τα μεγάλα πλοία
  ένα άνθος με άρωμα βαρύ που ανθεί στα Τινακόρ,
  τ ’αβρά κορίτσια που αγαπούν τα πλοία κα τα βιβλία.

  ...από αφιέρωση του Νίκου Καββαδία.............Με αυτό το μικρό μαργαριτάρι του μεγάλου ναύτη και βουτηχτή Νίκου Καββαδία χαιρετίζω την "επάνδρωση" και εύχομαι καλούς πλόες...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γειά χαρά. Απο που ειναι το τετράστιχο; Εψαξα και δεν μπορεσα να βρω κατι.

   Διαγραφή
 5. Στο Homo Navigatus:

  Φίλε, θα ήθελα κι εγώ να είμαι ποιητής. Να πω με λόγια όμορφα τι νιώθουμε για σένα.

  Δεν είμαι. Πάρε μοναχά μια θέση εκλεκτή μες στης καρδιάς μας τα βαθιά τα φύλλα και κρυμμένα.

  Εκεί, ως κόρη οφθαλμού κρατάμε φυλαχτό του λόγου σου τα αρώματα που φέρνουν στο μυαλό μας τους ανοιχτούς ορίζοντες, του πέλαου τον αφρό και την ελπίδα πάντοτε να είσαι στο πλευρό μας.

  Να ταξιδεύουμε μαζί τη γαλανή κυρά και τους ωκεανούς που έπλασαν τα όμορφα των ποιητών τα λόγια. Θάλασσα είναι και αυτά, μεγάλη και πλατιά και μας χαρίζουν μακρινά ταξίδια ονειρεμένα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Καπετάνισσα Δανάη σ’ ευχαριστώ για το ότι συμπεριέλαβες το homonavigatus στούς αγαπημένους λιμένες σου...αν και νομίζω Καπετάνισσα ότι ελάχιστοι ενδιαφέρονται για αυτούς τούς προορισμούς...Με εκτίμηση homonavigtus!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Αγαπητή Δανάη αυτά τα στιχάκια τα έφτιαξα για μια άλλη Δανάη την κόρη μου, που τώρα ταξιδεύει σαν δόκιμος πλοίαρχος στις θάλασσες του Ειρηνικού Ωκεανού. Το αφιερώνω και σε σας…

  Η τέχνη λεν του Ποσειδώνα
  χιλιάδες έχει μυστικά
  υπομονή θέλει κι αγώνα
  μα αυτά δεν είναι αρκετά

  Του ναυτικού όποιος λάχει μοίρα
  θε να ‘χει θάρρος και αντοχή
  γιατί του ωκεανού η αλμύρα
  χαράκια κάνει την ψυχή

  Κι οποίος σπουδάσει το ταξίδι
  σε νηνεμία και καιρό
  πάντοτε εκεί θα κατά-λήγει
  θα ναι η ζωή του το νερό

  Μα εκεί στις θάλασσες που είσαι
  σ’ άγνωστα μέρη αλαργινά
  αυτά τα λόγια να θυμάσαι
  έχε τα μάτια σου ανοιχτά

  Τον Οδυσσέα στο στοχασμό σου
  δάσκαλο να ‘χεις κι οδηγό
  η πονηριά του φυλαχτό σου
  να σε φυλά απ το κακό

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Αγαπητέ Διονύση,

  ευχαριστώ θερμά για το σχόλιο που άφησες στη γέφυρα του Homa Educandus. Ήταν δώρο από τα λίγα και στάθηκε αφορμή για μεγάλο ταξίδι:

  http://kapetanisses.blogspot.com/2008/04/blog-post_23.html

  Καλά ταξίδια της Δανάης σου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Σαν πολύ καθυστερημένα σας ανταμώνω, αλλά αισθάνομαι μεγάλη χαρά για την εύνοια της τύχης.

  Πολύ όμορφο κι ενδιαφέρον ιστολόγιο. Καλά ταξίδια εύχομαι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Σε ευχαριστούμε, Νερένια. Και μας αρέσει και το όνομά σου. Γιατί κι εμείς αγιάτρευτο έρωτα με το νερό έχουμε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Φίλες και φίλοι,

  με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλώ στην παρουσίαση του βιβλίου της φίλης μου και Μέλους του ΣΕΕ Βασιλικής Καλέμη με τίτο "Πυρασφάλεια επιβατηγού πλοίου".

  Περιμένω να σας δω στην εκδήλωση.


  Με φιλικούς χαιρετισμούς,


  Δρ. Εύη Μπάτρα, Πρόεδρος ΣΕΕ  https://www.facebook.com/events/165239517020110/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Γεια σας.
  Αργα σας βρηκα αλλα πολυ χαιρομαι.
  Ειμαι συνταξιουχος Α Μηχ. Ε.Ν
  Να ειστε Καλα και να συνεχισετε το καλο σασ εργο..Σας Ευχαριστω για την Υπαρξη σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δημήτρη, σε ευχαριστούμε για το σχόλιο που άφησες! Περισσότερα θα διαβάσεις στο άλλο μας ιστολόγιο, για τις ΚΑΠΕΤΑΝΙΣΣΕΣ.

   http://kapetanisses.blogspot.gr/

   Διαγραφή

Αφιέρωμα στην Κατερίνα μας