Τα χάλια μας

Η είδηση από την εφημερίδα Έθνος:


Εκπαιδευτικός ξεγύμνωσε μαθητή στην τάξη!



Εκπαιδευτικός κατέβασε το παντελόνι και το εσώρουχo μαθητή της πρώτης τάξης του Δημοτικού, σε σχολείο του Ρεθύμνου, μπροστά στα μάτια των έκπληκτων συμμαθητών του.

Το γεγονός πήρε έκταση και ενημερώθηκε άμεσα ο διευθυντής του σχολείου και μετά ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Γιάννης Κουτάντος.Ο ωρομίσθιος εκπαιδευτικός, μετά τις απαραίτητες εξηγήσεις, υπέβαλε την παραίτησή του στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, δηλώνοντας ταυτόχρονα μετανιωμένος για το γεγονός.

«Προχθές το μεσημέρι πέρασε ο πατέρας του παιδιού και μου κατήγγειλε το γεγονός, το οποίο γνώριζα ήδη. Εγώ έδωσα εντολή στον διευθυντή του σχολείου, ο οποίος είχε ξεκινήσει τη διαδικασία καλώντας τον εκπαιδευτικό να δώσει εξηγήσεις», σημείωσε ο κ. Κουτάντος, μετά τη δημοσιοποίηση του γεγονότος. «Ο εκπαιδευτικός είναι ωρομίσθιος και κάνει το μάθημα της Θεατρικής Αγωγής. Προφανώς, νόμιζε ότι βρίσκεται σε κάποιο θέατρο και κάποια πράγματα που μπορεί να επιτρέπονται εκεί μπορεί να επιτρέπονται και στα σχολεία. Ηρθε μετανιωμένος και ζητούσε το τηλέφωνο του πατέρα για να ζητήσει συγνώμη. Με διαβεβαίωσε ότι ήταν μία άτυχη στιγμή γι αυτόν και ότι δεν περίμενε να υπάρξει τέτοια αντίδραση. Εθεσε την παραίτησή του στη διάθεσή μου», προσέθεσε.

Ο εκπαιδευτικός δήλωσε πως δεν ήταν στις προθέσεις του να τιμωρήσει τον μαθητή, αλλά ότι έπαιζαν όλοι μαζί και θεώρησε ότι δεν ήταν κακό αυτό που έκανε. Οπως ήταν φυσικό, οι γονείς του μικρού μαθητή θορυβήθηκαν, ενώ και η τοπική κοινωνία έχει καταδικάσει το γεγονός, αφού σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για σωστή τακτική από έναν εκπαιδευτικό.

Ηδη, ο εκπαιδευτικός έχει μετακινηθεί σε άλλο σχολείο και θα τεθεί υπό την επίβλεψη των αρμοδίων, ώστε να μην υπάρξει στο μέλλον ανάλογο περιστατικό.



ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑΚΗ

___________________________


Σχόλιο


Το θέμα δεν είναι τι νόμιζε και τι δε νόμιζε αυτός ο θου κύριε φυλακή τω στόματί μου... αλλά που τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας νομίζουν ότι στο χώρο του δημοτικού σχολείου μπορεί να παρελαύνει ο κάθε πικραμένος και να παριστάνει τον εκπαιδευτικό χωρίς να έχει παιδαγωγική κατάρτιση. Ή ότι μπορεί με ωρομισθίους να λειτουργήσει σχολείο.


Προφανώς από όσα διαβάσαμε περί θεατρικής αγωγής, το επεισόδιο έγινε στη ζώνη του Ολοήμερου... που τρομάρα στα παντζάκια μας το λέμε και σχολείο. Και χρειάζονται τέτοια φρικαλέα περιστατικά για να αποκαλύψουν το τι πραγματικά συμβαίνει μ' αυτά τα πάρκινγκ για παιδιά εργαζομένων γονιών.


Άκου τον μετακινήσανε! Γιατί παρακαλώ δεν τον απολύσανε; Πρόσβαλε ή δεν πρόσβαλε τη γενετήσια αξιοπρέπεια ενός ανήλικου; Τραυμάτισε ανεπανόρθωτα την ευαίσθητη ψυχούλα του ναι ή όχι; Τι δουλειά έχει ένας τέτοιος άνθρωπος κοντά σε παιδάκια; Βάζουμε μωρέ το λύκο να φυλάει τα πρόβατα; Ξεβράκωσε το παιδάκι κι εμείς κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε περί τίνος πρόκειται; Τι άλλο έπρεπε να του κάνει για να ξυπνήσουμε;


2 σχόλια:

  1. Τετοιες πραξεις πρεπει να ειναι καταδικασημες απο ολους καθως επισης καλο θα ηταν να γινονταν γνωστο και το ονομα του δασκαλου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ. Μόνο που δεν ήταν δάσκαλος. Κι από κει ξεκινά και το πρόβλημα. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν καμιά παιδαγωγική κατάρτιση και όμως τους χώνουν στα σχολεία και τους αναθέτουν παιδιά στα χέρια τους. Ξέρεις τι σημαίνει ότι τους έκανε Θεατρική Παιδεία; Πως έχει βγάλει είτε δραματική σχολή ή το τμήμα θεάτρου του πανεπιστημίου. Στα σχολεία όμως της πρωτοβάθμιας το σημαντικό είναι η αγωγή του παιδιού και όχι το διδακτικό αντικείμενο.

    Αυτός ήταν ακραία κατάσταση... Όμως πολλές φορές έχουμε αντιπαιδαγωγικές συμπεριφορές από όλους αυτούς που σήμερα παριστάνουν τους δασκάλους χωρίς να είναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφιέρωμα στην Κατερίνα μας