Καλό ταξίδι Έλενα

Στην Έλενα Ναθαναήλ





και για εκείνο το καλοκαίρι...
Τα τόσα καλοκαίρια που μας χάρισε.



Έφυγε εκείνη και έφυγε η χαρά μας.

Καλό ταξίδι, Έλενα.

Καλό ταξίδι αγαπημένη μας.



Έφυγε χθες χτυπημένη από ανίατη ασθένεια η μεγάλη πρωταγωνίστρια του ελληνικού κινηματογράφου, Έλενα Ναθαναήλ.

Τα πιο θλιμμένα μάτια της ελληνικής μεγάλης οθόνης... Μια παρουσία με άρωμα γοητείας ξεχωριστό και μια ευγένεια που καθήλωνε.

Από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της η αξέχαστη ταινία "Εκείνο το καλοκαίρι"... Πόσες φορές την είδαμε; Και κάθε φορά να βουρκώνουμε...

Ένα καλοκαίρι
η αγάπη χάθηκε
πάγωσε τ' αγέρι
φλόγα που μαράθηκε
κι η χαρά μας έσβησε
τη νύχτα ξαφνικά
μες στο σκοτάδι
ένα αστέρι έδυσε μακριά
πριν να χαράξει η αυγή

Ένα καλοκαίρι
πέρασε δεν στάθηκε
άσπρο περιστέρι
μες στη μπόρα χάθηκε
χάθηκε η χαρά μου
σβήσαν τα όνειρα μου
κι ήρθε στη καρδιά μου
παγωνιά


Κι ας ήταν μόνο ένας θάνατος στην οθόνη... Τώρα, γλυκιά και αγαπημένη μας Έλενα, ποιος θα μας παραγορήσει;



Η Έλενα Ναθαναήλ ζούσε τα τελευταία χρόνια της ζωής της εκτός της πόλης... Κάθε φορά που ένιωθα να με πνίγει το τσιμέντο, εκείνη και την απόφασή της έφερνα στο νου. Έκλεινα τα μάτια και ονειρευόμουν μια ζωή μακριά από το καυσαέριο... Η Έλενα Ναθαναήλ, ίσως και από την αγάπη που πάντα της είχα, είχε γίνει το σύμβολο.

Ο ξαφνικός χαμός της με συγκλόνισε. Ήταν μήνες τώρα άρρωστη. Μα η ασθένεια ήταν καλπάζουσα. Και μόνο χάρη στη δυνατή της θέληση κατάφερε να αντέξει ως σήμερα.

Στο πλευρό της η κόρη της και ο σύντροφος της ζωής της, ο Τάσος Μητρόπουλος. Τους στέλνουμε από καρδιάς τα συλλυπητήριά μας για τη μεγάλη απώλεια.


Έλενα, αγαπημένη μας Έλενα, καλό ταξίδι...


Σε ευχαριστούμε που πέρασες από τη γη μας και την ομόρφυνες...


Κι ας μην υπάρχουν άγγελοι, εγώ έναν άγγελο θα σε ψάχνω κάθε φορά που θα περπατώ σε μοναχικές παραλίες... Σαν τότε... Εκείνο το καλοκαίρι...



Άσπρο περιστέρι...

μες στη μπόρα χάθηκε...



Σκηνές από την ταινία της

"Ξύπνα, Βασίλη"

Έλενα Ναθαναήλ - Γιώργος Κωνσταντίνου

  • Έγραψαν για το θάνατο της Έλενας Ναθαναήλ:


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΥΠΡΟΥ


Συγκίνηση για την απώλεια


Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο η Έλενα Ναθαναήλ


Αθήνα: Την τελευταία της πνοή άφησε την Τρίτη η ηθοποιός Έλενα Ναθαναήλ. Η γνωστή ηθοποιός έπασχε από καρκίνο στους πνεύμονες και το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Metropolitan.


Στο πλευρό της βρίσκονταν από την πρώτη στιγμή ο επί χρόνια σύντροφός της Τάσος Μητρόπουλος, βετεράνος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, η αδελφή της και η κόρη της Ίνκα.
Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1941 και σπούδασε στη δραματική σχολή του Πέλου Κατσέλη.


Πρωτοεμφανίστηκε στο σινεμά στην ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη «Κάτι να καίει» το 1963 και έκτοτε έπαιξε σε δεκάδες ελληνικές ταινίες, ενώ σημαντική ήταν η πορεία της και στο θέατρο.


Το 1971 φαίνεται ο Γιάννης Σπανός έγραψε τη μουσική για την ταινία του Βασίλη Γεωργιάδη «Εκείνο το καλοκαίρι» που κέρδισε το βραβείο στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Πρωταγωνιστές ήταν η Έλενα Ναθαναήλ και ο Λάκης Κομνηνός.


Η δημοφιλής ηθοποιός, που έπαιξε σε μεγάλες επιτυχίες της Φίνος Φιλμ είχε αποσυρθεί τα τελευταία χρόνια από τα καλλιτεχνικά δρώμενα και ζούσε στην Εύβοια. Η τελευταία της επαγγελματική εμφάνιση ήταν στην τηλεοπτική σειρά του Mega Channel Γοργόνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιέρωμα στην Κατερίνα μας