Εδώ λοιπόν τα βράδια δεν έχεις να κάνεις και πολλά πράγματα εκτός σπιτιού. Αντίθετα με τη μέρα που υπάρχουν πανέμορφα σημεία να επισκεφθείς και σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Έτσι μαθαίνεις να κοιμάσαι σχετικά νωρίς και να ξυπνάς πρωί πρωί με την αυγούλα για εξορμήσεις.
Απόψε όμως το πρόγραμμα είχε άλλα. Γιατί και η μέρα η χτεσινή είχε άλλα. Πολύωρες διακοπές ρεύματος και ταυτόχρονα και αλληλένδετες διακοπές νερού. Έτσι πάνε εδώ οι διακοπές. Πακέτο. Γιατί όταν οι απεργοί της ΔΕΗ κατεβάζουν διακόπτες σταματούν και τα αντλιοστάσια της ύδρευσης.
Έτσι ο βραδινός ύπνος ξεκίνησε πολύ νωρίτερα από το κανονικό. Και τερματίστηκε στις 3 το πρωί. Με την ελπίδα να έχει την ώρα εκείνη τερματιστεί και η διακοπή νερού. Που απαιτεί λέει τέσσερις ώρες μετά την επάνοδο του ρεύματος για να αποκατασταθεί.
Και πράγματι. Στις 3 το πρωί και ρεύμα είχαμε και νερό είχαμε.
Οπότε άνοιξαν θερμοσίφωνες, μπήκαν πλυντήρια, πλύθηκαν πιάτα, φουρνίστηκε φαγητό. Αυτά δηλαδή που οι φυσιολογικοί άνθρωποι τα κάνουν με το φως της μέρας. Μα εδώ, στην Ηγουμενίτσα, και με τις συνθήκες που αντιμετωπίζουμε, αναγκαζόμαστε να κάνουμε ωράρια κουκουβάγιας.
Κι ας κάνουν μερικοί μερικοί αγώνα δρόμου για να αποδείξουν πως ιδρώνουν για την ποιότητα ζωής της πόλης. Ποια ποιότητα χρυσέ μου; Οι κατσαρίδες θα μας φάνε από τη βρώμα.
Ας φροντίσουν πρώτα να λύσουν τα χρόνια προβλήματα με το νερό στην πόλη και μετά να γυρίζουν διαφημιστικά βιντεάκια για τους κόπους τους. Αλλιώς καταντούν γελοίοι και μόνο τους εαυτούς τους κοροϊδεύουν πως τάχα και καλά όλα βαίνουν καλώς.
Και καθαρίσανε λέει και τις παραλίες! Ποιος μωρέ τις καθάρισε τις παραλίες; Τα αρμόδια συνεργεία ή οι εθελοντές; Και κάτω στα Σύβοτα και εδώ στο Δρέπανο και στο Μακρυγιάλι. Ποιοι μαζέψανε δεκάδες σακούλες με σκουπίδια; Οι υπάλληλοι ή οι κάτοικοι;
Άσε το ευτράπελο που διαβάσαμε. Πως οι Συβοτίστας, οι εθελοντές των Συβότων, κατηγορήθηκαν πως με τη δράση τους, το καθάρισμα των παραλιών και άλλων κοινόχρηστων χώρων του χωριού τους, ξεμπροστιάζουν τους αρμόδιους που τόσον καιρό αδιαφορούν για τα προβλήματα καθαριότητας. Αμ που δουλεύουν εθελοντικά αμ που τους ζητάνε και τα ρέστα!
Έτσι όμως κατάφεραν τα Σύβοτα να διατηρήσουν τη γαλάζια σημαία στο Μέγα Άμμο. Ενώ το Δρέπανο την έχασε. Και την έχασε φέτος. Από τα χάλια που έχει. Και την εγκατάλειψη. Ποιος έχει την ευθύνη; Οι εθελοντές που δεν μπόρεσαν να συμμαζέψουν όλα τα στραβά ή εκείνοι που παριστάνουν τώρα ότι πήραν φωτιά τα μπατζάκια τους από το πολύ τρέξιμο για τον ευπρεπισμό της πόλης;
http://thesprotia-news.blogspot.com/2011/05/blog-post_8911.html
Στην Ήπειρο φέτος οι γαλάζιες σημαίες είναι κατά μία λιγότερες, καθώς στην λίστα αυτή τη φορά δεν συμπεριλαμβάνεται το Δρέπανο Θεσπρωτίας.
Οι παραλίες στις οποίες θα κυματίζει φέτος η γαλάζια σημαία είναι οι ακόλουθες:
Δήμος Πρέβεζας: Μονολίθι - Κυανή
Δήμος Πάργας: Λούτσα
Δήμος Ηγουμενίτσας: Μέγα Άμμος
Ναι το έχουμε αυτό το παιχνιδάκι μεταξύ ΔΕΗ,ΔΕΥΑΠ και πολιτών με την τοπική αυτοδιοίκηση να είναι απλώς παρατηρητής σε τέτοια γεγονότα και να επεμβένει μόνο έπειτα από αγανάκτηση των πολιτών ή ύστερα από αρκετή ώρα....Ακόμα και όταν πάνε να κάνουν κάτι για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, τυχαίνει κάτι, τα παρατάνε και όοοταν με το καλό ξανατύχει ένα ανάλογο πρόβλημα τότε ξυπνάνε ας πούμε...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά που υπάρχουν ευαισθητοποιημένοι πολίτες που τους αρέσει αλλά και θέλουν να καθαρίζουν παραλίες,πλατείες,πάρκα κτλ. με στόχο την κοινωνική προσφορά και την αναβάθμιση της δημόσιας ποιότητας ζωής του τόπου τους για αυτούς και τους γύρω τους, αυτούς πρέπει να επικροτούμε και όχι να κατακρίνουμε ή να κοροιδεύουμε όπως φένεται έκαναν (όχι όλοι βέβαια) κάποιοι ασυνείδητοι αρμόδιοι μάλλον επειδή θίχτηκε η φήμη τους!