Δεύτερο βράδυ χωρίς νερό στην Ηγουμενίτσα

Τι λέγαμε σε προηγούμενο σχόλιο; Πως μόλις βραδιάσει θα μας το κόψουν πάλι;

Ε, λοιπόν, αφού πέρασαν είκοσι ώρες χωρίς νερό, από χτες βράδυ μέχρι το απόγευμα, και ήρθε για λίγο το νεράκι, είπαμε να τολμήσουμε να πάμε θάλασσα. Τι το θέλαμε;

Πάλι κομμένο το νερό. Βλάβη καινούρια; Η ΔΕΗ με την απεργία της; Ποιον να βρεις και να μάθεις τέτοια ώρα;

Έτσι κι αλλιώς η ουσία είναι μία. Δεν έχουμε νερό. Ούτε χώρα του τρίτου κόσμου να ήμασταν.

Και θα το ξαναπώ. Τάχα μου τόσον καιρό μας έφταιγαν οι φουκαράδες οι μετανάστες που χαλάγανε το προφίλ της πόλης. Που δεν μπορούν τόσα χρόνια να λύσουν το θέμα με το νερό τους καλοκαιρινούς μήνες, τους μήνες που υποτίθεται έρχονται και τουρίστες, το θεωρούν ως φαίνεται ασήμαντο.

Και είναι κρίμα και άδικο να υπάρχει πρόβλημα με νερό σε ένα τόπο που δεν είναι ξερονήσι του Αιγαίου αλλά ο καλός Θεούλης το ποτίζει με κατακλυσμούς νερού επί μήνες.

Επειδή μάλιστα κάποιος ανώνυμος μας την είπε σε σχόλιο που άφησε, θα προσθέσω ότι το θέμα του νερού το έχω ψάξει πολύ καλά από το περσινό καλοκαίρι που με απασχόλησε. Ξέρω λοιπόν ότι έχουν δοθεί εργολαβίες για να αποκατασταθεί το πρόβλημα. Αλλά έχει γίνει το έλα να δεις με το όλο ζήτημα. Με αποτέλεσμα οι εργολαβίες να μην προχωράνε. Κι εμείς να ταλαιπωρούμαστε.

Το ποιος ακριβώς έχει την ευθύνη νομίζω ότι είναι πια καιρός να το ψάξει εισαγγελέας. Γιατί δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από ένα αστικό νοικοκυριό που δεν έχει νερό. Κι είναι και καλοκαίρι και μπαίνει ζήτημα υγείας. Με τα πιάτα άπλυτα, τα ρούχα άπλυτα, τους ανθρώπους βουτηγμένους στον ιδρώτα.

Δε μας φτάνουν όλα τα άλλα που τραβάμε; Πρέπει να έχουμε και αυτό;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιέρωμα στην Κατερίνα μας