Για δες ποιος μιλάει για νόμους και τρομοκρατούμενη δημοσιογραφία...

Ποια εφημερίδα της Θεσπρωτίας αναδημοσίευσε πριν μήνες αυτό το άρθρο του ιστολογίου μας:

http://educandus.blogspot.com/2010/12/blog-post.html

Κι όχι μόνο το άρθρο αλλά και τις φωτογραφίες που το συνόδευαν.

Δύο ολόκληρες σελίδες της γέμισε η εφημερίδα με το άρθρο που έκανε κόπι πέιστ από το Educandus. Άρθρο για τα προβλήματα που είχε παρουσιάσει στις αρχές Δεκέμβρη η Εγνατία.

Αναδημοσίευση χωρίς να ζητηθεί άδεια και χωρίς να ενημερώσουν έστω και εκ των υστέρων. Αν και μόνιμα έχουμε στα περιεχόμενα του ιστολογίου mail επικοινωνίας...

Και εφημερίδα που δε μοιράζεται δωρεάν αλλά πωλείται έναντι χρηματικού αντιτίμου.

Με λίγα λόγια κλοπή πνευματικής περιουσίας στην ψύχρα. Και με σκοπό το κέρδος.

Η ίδια εφημερίδα τώρα, τοπική εφημερίδα της Θεσπρωτίας, διαμαρτύρεται γιατί οι άρχοντες έκοψαν λέει τις νόμιμες καταχωρήσεις! Και κάνει λόγο για τρομοκρατούμενη δημοσιογραφία που αν δε γλείφει την εξουσία παθαίνει διάφορα.

Δικαιούται να ομιλεί για νόμιμες καταχωρήσεις εκείνος που γεμίζει τις σελίδες του παραβιάζοντας τα δικαιώματα των άλλων; Που παρανομεί ασύστολα και κερδοσκοπεί από τον πνευματικό κόπο τρίτων;

Είναι η τακτική αυτής της εφημερίδας που μας ανάγκασε να βάλουμε ειδικές ανακοινώσεις στο ιστολόγιο για απαγόρευση αντιγραφής και αναδημοσίευσης του υλικού μας. Και που όποιος ασχολείται επαγγελματικά με τη δημοσιογραφία έπρεπε να το γνωρίζει και μόνος του. Όπως γνωρίζει τα δικαιώματά του για νόμιμες καταχωρήσεις εκ μέρους των ... αρχόντων!

Κι όχι να εφαρμόζει δυο μέτρα και δυο σταθμά.

Γι' αυτό και εκ μέρους μας θα τους αφιερώσουμε τους στίχους του μεγάλου μας ποιητή:


ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!


Αλλιώς, δίχως την αρετή, καταντάει αναρχία κι ουδεμία σχέση έχει είτε με την ελευθερία είτε και με την έντιμη δημοσιογραφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιέρωμα στην Κατερίνα μας