Δίωξη εκπαιδευτικού στα Τρίκαλα... και η ΠΑΣΚ σιγοντάρει τη δίωξη!!!

Από το Ριζοσπάστη η είδηση:

http://www2.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=5971612


Οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν στη δίωξη συναδέλφου τους

Στάση εργασίας έχει κηρύξει για τη Δευτέρα η ΟΛΜΕ

Τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων Θ. Τσέλιο, για τη συνέχιση της δίωξης του εκπαιδευτικού, στελέχους του ΠΑΜΕ Θ. Μούτου, γιατί αντέδρασε στην αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας όπου διδάσκει, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του η τοπική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ.

Ο Θ. Μούτος καλείται σε απολογία μεθαύριο Δευτέρα, στις 11 το πρωί από το διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ύστερα από την αναφορά της διευθύντριας του σχολείου Β. Κάκλα - του 3ου Γυμνασίου Τρικάλων - με την οποία ζήτησε τη δίωξή του επειδή υπερασπίστηκε τα συμφέροντα των συναδέλφων του. Την ώρα της απολογίας του, οι εκπαιδευτικοί του νομού θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Διεύθυνσης, στο πλαίσιο της τρίωρης στάσης εργασίας που κήρυξε η ΟΛΜΕ.

Να σημειώσουμε ότι στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, την πρόταση για στάση εργασίας καταψήφισε η ΠΑΣΚ, στηρίζοντας ουσιαστικά τη δίωξη του εκπαιδευτικού.

Υπενθυμίζουμε ότι σε συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων, τον περασμένο Μάη, με την παρουσία του σχολικού συμβούλου Γ. Δονδοντσάκη, με θέμα την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού, ο Θ. Μούτος αντέδρασε για τις μειωτικές, προσβλητικές και απαράδεκτες για τον κλάδο θέσεις του και στη συνέχεια η διευθύντρια υπέβαλε την αναφορά στην οποία τον κατηγορεί ότι παρέβη την υπαλληλική νομοθεσία και την παιδαγωγική και εκπαιδευτική ηθική και δεοντολογία.

Στην ανακοίνωσή της η Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ τονίζει ότι «σε μια χρονική περίοδο που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη συναίνεση της ΝΔ και με πρόσχημα την οικονομική κρίση ισοπεδώνει και ανατρέπει τα πάντα (βιοτικό επίπεδο, Ασφαλιστικό, εργασιακές σχέσεις), εντείνονται ταυτόχρονα οι επιθέσεις σε βάρος συνδικαλιστών, με σκοπό να φιμώσουν τις ελεύθερες και ανυπότακτες φωνές. Οσοι δεν ευθυγραμμίζονται ή δεν πειθαρχούν με τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης και της ΕΕ είναι ένοχοι και τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα έχουν καθήκον την παραδειγματική τιμωρία τους».

«Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών δηλώνει κατηγορηματικά ότι η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός δε θα περάσουν και καλούμε τους συναδέλφους σε επαγρύπνηση», τονίζει η Γραμματεία, απαιτώντας την απόσυρση της δίωξης του εκπαιδευτικού.


Και η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ:


Ο.Λ.Μ.Ε.
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255
FAX: 210 32 27 382
www.olme.gr
email:
olme@otenet.gr

Αθήνα, 25/11/2010

ΠΡΟΣ:
το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ
Τρικάλων


ΚΗΡΥΞΗ 3ωρης ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταγγέλλει τη δίωξη συνδικαλιστή της ΕΛΜΕ Τρικάλων επειδή εξέφρασε τις θέσεις της Ομοσπονδίας για το ζήτημα της αυτοαξιολόγησης. Θεωρούμε ότι τέτοιες ενέργειες αποτελούν προσπάθεια φίμωσης του συνδικαλιστικού κινήματος.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ αποφάσισε να κηρύξει 3ωρη στάση εργασίας για το Νομό Τρικάλων τη Δευτέρα, 29/11/2010 και να πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας από αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ στη Δ/νση Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων για να σταματήσει η διαδικασία δίωξης του συναδέλφου και να αποσυρθούν οι κατηγορίες.

Τα θερμά μας συγχαρητήρια στους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚ!!!

Και θα ήταν ψέμα να πούμε ότι μας εξέπληξε η στάση τους. Αυτή ήταν ανέκαθεν η στάση της ΠΑΣΚ όταν ο αντίστοιχος κομματικός της φορέας βρισκόταν στην εξουσία. Ένα κομματικό δεκανίκι η ΠΑΣΚ και υπακούγοντας στην αρχή λειτουργίας των συγκοινωνούντων δοχείων. Από τον καιρό ακόμη που προστέθηκε στο λεξικό του λαού μας ο όρος "πρασινοφρουρός". Αρχές της δεκαετίας του '80...

1 σχόλιο:

  1. ΑΠΟ ΤΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ

    http://www2.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=5975885

    Απεργιακή κινητοποίηση για τον συνδικαλιστή εκπαιδευτικό

    Παράσταση διαμαρτυρίας για τη συνδικαλιστική δίωξη του συναδέλφου τους Θ. Μούτου, πραγματοποίησαν χτες στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, εκπαιδευτικοί του νομού, στο πλαίσιο της τρίωρης στάσης εργασίας που κήρυξε η ΟΛΜΕ. Απαίτησαν να σταματήσει τώρα η δίωξη που γίνεται, επειδή ο Θ. Μούτος, στέλεχος του ΠΑΜΕ και μέλος της διοίκησης της ΕΛΜΕ Τρικάλων, όπως όφειλε, αντέδρασε στην αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας, όπου διδάσκει.

    Υπενθυμίζουμε ότι καλείται σε απολογία από τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ύστερα από την αναφορά της διευθύντριας του σχολείου Β. Κάκλα - του 3ου Γυμνασίου Τρικάλων - με την οποία ζήτησε τη δίωξή του γιατί «παρέβη την υπαλληλική νομοθεσία και την παιδαγωγική και εκπαιδευτική ηθική και δεοντολογία». Στην πραγματικότητα, ο εκπαιδευτικός απλά άσκησε κριτική στην κυβερνητική πολιτική και το μέτρο της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας κατά την ενημέρωση από σχολικό σύμβουλο στο σύλλογό του για το συγκεκριμένο μέτρο.

    Αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ, που παραβρέθηκε στη χτεσινή κινητοποίηση, συναντήθηκε με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση και διαμαρτυρήθηκε έντονα καθώς διώκεται χωρίς να υπάρχει κατηγορητήριο, στο πρόσωπό του φαίνεται να διώκεται αυτή καθεαυτή η άσκηση κριτικής στην κυβερνητική πολιτική, ενώ ακούστηκαν έως και κάτι τραγελαφικά από τους διώκτες του, του τύπου «ύψωσε τη φωνή του»! Παρά τις αντιδράσεις ο διευθυντής Εκπαίδευσης αρνήθηκε να δεσμευτεί ότι θα σταματήσει τη δίωξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφιέρωμα στην Κατερίνα μας