Γιατί να μη φτιάξουμε; Έτσι σκεφτήκαμε και βάλαμε μπροστά.
Βήμα πρώτο τα υλικά:
1 πακετάκι βιτάμ των 250 γραμ.
2,5 ποτήρια σιμιγδάλι ψιλό
1 περίπου ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι σόδα (σκόνη)
1 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
1 ποτηράκι του κρασιού ζάχαρη (για τη ζύμη)
1 ποτηράκι του κρασιού χυμό πορτοκαλιού
2 κουταλιές της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
Για το μέλωμα
1 ποτήρι του νερού μέλι
1 ποτηράκι του κρασιού ζάχαρη
3 τέταρτα του ποτηριού του νερού νεράκι...
Επιπλέον θα χρειαστούμε για το πασπάλισμα:
1 ποτήρι του νερού καρυδόψιχα
Λίγη ζάχαρη
Λίγη κανέλα (σκόνη)
Αναλυτικές οδηγίες κατασκευής και για το πώς από τα υλικά που σας αναφέραμε φτάσαμε στην παρακάτω εικόνα:
θα βρείτε στη σχετική ανάρτηση που κάναμε στο φόρουμ του HOMA EDUCANDUS. Κάντε κλικ ΕΔΩ για να διαβάσετε όλες τις λεπτομέρειες κατασκευής βήμα βήμα.
Το μέλωμα (καυτό το σιρόπι - κρύα τα μελομακάρωνα)
Καρυδόψιχα και κανελοζάχαρη για το πασπάλισμα
Με τη συνταγή που σας δώσαμε γίνονται περίπου τριάντα μελομακάρονα,
όσα βλέπετε και στο ταψάκι μας...
Για το σερβίρισμα προτιμήστε κάποιο όμορφο πιατάκι από το σερβίτσιο σας. Να ταιριάζει στο γλύκισμα που φιλοξενεί...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου