Του αφαίρεσε τη ζωή κι αντί συγνώμης τον συκοφαντεί...

Αυτός ο άνθρωπος στις 6 Δεκεμβρίου τράβηξε το όπλο του και πυροβόλησε. Μία από τις σφαίρες του καρφώθηκε στην καρδιά ενός ανήλικου παιδιού. Του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Του Αλέξη μας:


Χθες ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον ανακριτή. Φυσικά πάρθηκαν όλα τα μέτρα να μην εκτεθεί το πρόσωπό του στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Στη χώρα μας οι νόμοι είναι πολύ αυστηροί στο σημείο αυτό. Πρόσωπο και όνομα κατηγορούμενου δεν εμφανίζονται στα ΜΜΕ.

Είθισται όμως εκείνος που αφαίρεσε ανθρώπινη ζωή να δηλώνει μεταμελημένος και να ζητάει συγνώμη από τους χαροκαμένους συγγενείς. Στην περίπτωση αυτή τέτοια συγνώμη δεν ακούστηκε. Αντίθετα όπως δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο και μετέδωσαν και τα τελεβίζια:

Ο ειδικός φρουρός που φέρεται ότι πυροβόλησε τον 15χρονο, επιχειρώντας να ελαφρύνει τη θέση του, στο υπόμνημα που κατέθεσε, καταλογίζει στο νεκρό μαθητή αποκλίνουσα συμπεριφορά, επικαλούμενος πληροφορίες ότι ο νεαρός είχε αποβληθεί από το σχολείο του, ότι κατοικούσε στα βόρεια προάστια αλλά σύχναζε στα Εξάρχεια, και ότι, πριν το αιματηρό επεισόδιο, είχε συμμετάσχει σε επεισόδια σε αγώνα πόλο.

ΠΗΓΗ ΕΙΔΗΣΗΣ: Pathfinder

Λίγο όμως αργότερα δόθηκε στα μίντια ανακοίνωση του σχολείου που φοιτούσε μέχρι πέρυσι ο άτυχος Αλέξης. Τη δημοσιεύουμε κατά λέξη όπως ακριβώς αναρτήθηκε στο διαδικτυακό τόπου του σχολείου: ΣΧΟΛΗ ΜΩΡΑΪΤΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟ (10/12/2008)

Η Σχολή Μωραΐτη έχει πάγια αρχή της να μη κοινολογεί σε κανέναν οποιασδήποτε φύσης πληροφορία σχετική με τους μαθητές και τις μαθήτριές της είτε κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους είτε ύστερα από αυτήν. Στην τραγική, όμως, περίπτωση του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου θεωρεί υποχρέωσή της να κάνει δημόσια μια σχετική δήλωση γιατί κυκλοφόρησαν και δημοσιοποιήθηκαν πολλά που απέχουν από την αλήθεια και προσβάλλουν τη μνήμη του.

Ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος φοίτησε στη Σχολή Μωραΐτη από την Α΄ τάξη του Δημοτικού ως τη Γ’ Γυμνασίου. Μετά την κανονική αποφοίτησή του από το Γυμνάσιο, η μητέρα του, με την οποία το Σχολείο είχε πάντα άριστη συνεργασία, αποφάσισε, όπως συμβαίνει και σε άλλες περιπτώσεις, να τον εγγράψει σε άλλο Λύκειο χωρίς καμία επέμβαση της Σχολής. Σε όλο το διάστημα της φοίτησής του ο Αλέξανδρος είχε λαμπρές σχέσεις με τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές του, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο διδακτικό προσωπικό, είχε πολύ καλή συμπεριφορά και η διαγωγή χαρακτηριζόταν (και ήταν) πάντα κοσμιότατη .

Μας έχουν πια τελειώσει τα λόγια και τα δάκρυα. Και μόνο αηδία αφόρητη μας πλημμυρίζει για το τέρας αυτό που αντί συγνώμης στους γονείς του θύματος, αντί μετάνοιας για την πράξη του που έστειλε στο χώμα ένα αγγελούδι, επιχειρεί και να συκοφαντήσει το νεκρό. Αυτή τη φορά η σφαίρα του δεν εξοστρακίστηκε. Ευθέως και αδιάντροπα έπληξε τη μνήμη του νεκρού. Για να σώσει το τομάρι του. Αμετανόητος ακόμη και μπροστά στο φέρετρο... Και όμως αυτόν τον άνθρωπο τον πλήρωνε ο λαός του για να τον προστατεύει από τους εγκληματίες και τους κακούς...

Στα παιδιά, στα υπόλοιπα παιδιά, που παγωμένα παρακολουθούν τα γεγονότα, τι πρέπει να απαντήσουμε εμείς οι ενήλικοι και υπεύθυνοι πολίτες της χώρας; Για ποια κοινωνία τα ετοιμάζουμε;






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιέρωμα στην Κατερίνα μας