Ακόμη δεν κηδεύτηκαν καλά καλά οι άλλοι, και νέος εργάτης νεκρός!

Ακόμη οι νεκροί του Περάματος δε κηδεύτηκαν όλοι και νέος εργάτης σκοτώθηκε. Αυτή τη φορά δεν ήταν σε καράβι αλλά σε τρένο....





Η είδηση από το Ριζοσπάστη:

Κι άλλος τραγικός θάνατος εργάτη!


Τραγικό θάνατο βρήκε χτες στις 2 μ.μ. 65χρονος εργάτης που παρασύρθηκε από αμαξοστοιχία του ΟΣΕ. Το τραγικό περιστατικό εκτυλίχτηκε στη σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκης - Αθηνών, λίγο πριν το σταθμό του Αδενδρου Θεσσαλονίκης. Ο άτυχος εργάτης παρασύρθηκε από την επιβατική αμαξοστοιχία 3590 που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Λιτόχωρο, τη στιγμή που εργαζόνταν, καθαρίζοντας το χώρο πλάι της γραμμής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το ατύχημα έρευνα διεξάγει αρμόδια επιτροπή του ΟΣΕ. Οπως αναφέρουν συνδικαλιστές του ΟΣΕ, οι εργασίες καθαριότητας των σιδηροδρομικών γραμμών ανατίθενται στο σύνολό τους σχεδόν σε εργολάβους. Η κοπή των χόρτων γίνεται με μηχανή κι έτσι ο εργαζόμενος μπορεί να μην αντιληφθεί το τρένο που πιθανό πλησιάζει. Για το λόγο αυτό χρειάζεται πάντα να υπάρχει συνοδός. Τα απαραίτητα όμως μέτρα για την ασφάλεια των εργατών καθαριότητας συνήθως δε λαμβάνονται, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τραγικά συμβάντα.

@@@@@@

ΣΧΟΛΙΟ:

"Γιατί να λαμβάνονται τα μέτρα ασφαλείας; Ποιος ο λόγος; Είναι τόσο φτηνοί αυτοί οι εργάτες. Εξάλλου υπάρχει και ανεργία... Εκείνος έφυγε, ένας άλλος θα βρει δουλειά και θα σταματήσει να γκρινιάζει. Και είναι και το άλλο. 65 χρονών... έτσι κι αλλιώς θα έπαιρνε σύνταξη σε λίγο καιρό..."

Ναι, δυστυχώς αυτή είναι η κυνική λογική. Ένας ακόμη εργάτης νεκρός; Ε, και;





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιέρωμα στην Κατερίνα μας