ΑΥΡΙΟ Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ

9η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ

ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ




Σάββατο 7 Ιουνίου, 9 μ.μ.,

ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣ


1998-2008. 10 χρόνια «ΑΠΕΙΡΟΣ», 10 χρόνια ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Ήπειρος, Βαλκάνια, Μεσόγειος, Καύκασος, η πιο γενναιόδωρη πολυφωνική σύναξη
οι φωνές της πέτρας σμίγουν στην Πέτρα σε πολυφωνίες δίχως όρια



Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Άπειρος» και το ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ γιορτάζουν φέτος τα δέκα χρόνια του πολύτροπου και πολύκαρπου ταξιδιού τους με μια μεγάλη συναυλία Πολυφωνικού Τραγουδιού στο Θέατρο Πέτρας.

Σάββατο 7 Ιουνίου, 9 μμ, Θέατρο Πέτρας. Η φετινή είναι η πιο γενναιόδωρη πολυφωνική σύναξη. Μετά από δύο Μεγάλες Συναυλίες Πολυφωνικού Τραγουδιού στο ΠΑΛΛΑΣ, μετά από επτά Μεγάλες Συναυλίες στο Θέατρο Πέτρας, η «Άπειρος» στέκεται πιστή στη συνάντησή της με τους φίλους του πολυφωνικού Τραγουδιού. Το πρώτο Σαββατόβραδο του καλοκαιριού, όπως κάθε καλοκαίρι.

Οι Φωνές της Πέτρας σμίγουν και πάλι για να ταξιδέψουν. Φωνές πουλιά που σμίγουν σαν σμάρι για να υπερβούν τα όποια σύνορα σε ένα μεγάλο ταξίδι. Ένα πολύγλωσσο, πολύτροπο, πολυεθνικό σμάρι. Ένα σμάρι πολυφωνίας που ταξιδεύει στην παλαιότατη φωνητική έκφραση, διαβαίνοντας απρόσμενες γέφυρες συγγένειας κατά μήκος ενός πολυφωνικού τόξου από τον Καύκασο ως την Κορσική. Επιστρέφοντας διαρκώς στην πολύφωνη Άπειρο-Ήπειρο. Μια σπάνια σύναξη φωνών και μουσικών, γλωσσών και λαών που θα καταλήξει σε ένα μεγάλο κυκλωτικό χορό, ένα γλέντι - καλωσόρισμα του Καλοκαιριού.

Φωνές δωρικές και απέριττες, φωνές στιβαρές και ψυχωμένες. Φωνές που αναδεικνύουν το ρίγος και το σφρίγος της φωνητικής έκφρασης. Φωνές που κομίζουν την άγνωρη συλλογική μνήμη. Φωνές αλληλέγγυες μέσα από τη διαφορετικότητα.

Η πολυφωνική σύναξη φέτος η πιο γενναιόδωρη σε συμμετοχές. Δεκαεπτά συμμετοχές από Ήπειρο, Βόρειο Ήπειρο, Αλβανία, Ιταλία, Βουλγαρία, Γεωργία. Πολυφωνικά τραγούδια από τα Βαλκάνια, τη Μεσόγειο, τον Καύκασο. Οι νέοι της «Χαονίας», της Αετόπετρας και του «Πολύφωνου», ο βοσκός Ηλίας Κούρος από το Δολό Πωγωνίου, η οικογένεια Δέδε από τη Δερβιτσάνη, οι γυναίκες από την Πολύτσανη στο Άνω Πωγώνι, οι άντρες από το Χλωμό Πωγωνίου, ο μικτός όμιλος από το Φοινίκη, οι αλβανοί μετανάστες LOT KURBETI, οι μαγικές γυναικείες φωνές των VAY DOUDOULEY από τη Βουλγαρία, το φωνητικό σύνολο RODINA επίσης από τη Βουλγαρία, η επιβλητική αντρική πολυφωνία του ομίλου PESVEBI από τη Γεωργία, οι ΙΩ σε διφωνίες της Κάτω Ιταλίας. Κι ανάμεσά τους έκτακτες, τιμητικές συμμετοχές- εκπλήξεις! Οι πολυφωνίες σμίγουν με τον κορυφαίο του ηπειρώτικου κλαρίνου ΚΩΣΤΑ ΒΕΡΔΗ και την ηπειρώτικη ζυγιά του σε μοιρολόγια, σκάρους, πωγωνίσιους χορούς και οργανικά πολυφωνικά τραγούδια.

Διοργανωτής της συναυλίας η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Άπειρος» που πήρε το όνομά της από την αρχαία, δωρική ονομασία της Ηπείρου.

προπώληση εισιτηρίων:

- δισκοπωλείο "ΛΕΣΧΗ ΤΟΥ ΔΙΣΚΟΥ" (Ακαδημίας 57)

- βιβλιοπωλείο "ΠΟΛΙΤΕΙΑ" (Ασκληπιού 3)

  • πληροφορίες, επικοινωνία: 2103310919

Σχετικοί διαδικτυακοί χώροι:


http://www.polyphonic.gr/
www.myspace.com/polyphonicfestival
http://polyphonic.forumotion.com/

  • ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣ: Κάντε κλικ εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιέρωμα στην Κατερίνα μας