ΣΕΙΣΜΟΣ 6.5 ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑ





ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΔΩ

http://earthquake.usgs.gov/eqcenter/recenteqsww/Quakes/us2008taaw.php



Magnitude 6.1


Date-Time Sunday, June 08, 2008 at 12:25:29 UTC
Sunday, June 08, 2008 at 03:25:29 PM at epicenter

Location 38.029°N, 21.464°E


Depth 10 km (6.2 miles) set by location program


Region GREECE
Distances 35 km (20 miles) SW of Patras, Greece
125 km (80 miles) NNW of Kalamata, Greece
190 km (120 miles) SSE of Ioannina, Greece
200 km (125 miles) W of ATHENS, Greece

Σύμφωνα με το in.gr ο σεισμός είχε ισχύ 6.5 της κλίμακας Ρίχτερ και λόγω και του μικρού εστιακού βάθους αναμένεται να δώσει μετασεισμούς.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν η Ανδραβίδα. Έγιναν ήδη αναφορές για ζημιές σε κατοικίες στην Πάτρα και στον Πύργο. Στα κανάλια έγινε λόγος και για εγκωβισμό ανθρώπων από κατάρρευση κατοικίας στο χωριό Φώσθαινα.

Προσοχή:

Λόγω του σεισμού στο 74ο χλμ της εθνικής οδού Τρίπολης - Αρχαίας Ολυμπίας, κοντά στο Λευκοχώρι Γορτυνίας, πραγματοποιείται με δυσκολία η κυκλοφορία των αυτοκινήτων, λόγω πτώσης βράχων στο οδόστρωμα.

Επίσης:

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολύ μεγάλη έκταση, σε όλη σχεδόν την Πελοπόννησο, τη Δυτική Ελλάδα μέχρι τα Γιάννενα, την Καρδίτσα, αλλά και την Αττική.

Από το ραδιόφωνο του 902 σε άμεση αναμετάδοση... ώρα 4.49 μμ:

Τα πρώτα 24ωρα χρειάζεται αυξημένη προσοχή. Κατά πάσα πιθανότητα ήταν ο κύριος σεισμός αλλά ειδικά το πρώτο 24ωρο είναι επικίνδυνο... Ο σεισμός θεωρείται πολύ ισχυρός και επιφανειακός. Το μόνο καλό ήταν που το επίκεντρο δεν ήταν κοντά σε μεγάλο αστικό κέντρο.

Οι κάτοικοι στην Ηλεία και στην Αχαΐα πρέπει να μείνουν έξω ειδικά αν τα κτίρια έχουν παρουσιάσει ρωγμές. Άμεσα χρειάζεται να συμβουλευτούν τις αρχές.

Από την Πάτρα μεταδίδουν ότι ο σεισμός ήταν συγκλονιστικός. Οι τραυματίες στην Πάτρα υπολογίζονται στους δέκα. Τραυματίες αναφέρονται και στην ευρύτερη περιοχή... Και πιθανόν ένα άτομο να είναι σοβαρά τραυματισμένο. Η ανησυχία στους κατοίκους της Πάτρας είναι μεγάλη και υπάρχουν αρκετές υλικές ζημιές.





Ειδήσεις στις 8...

Δυστυχώς αυτή τη φορά ο Εγκέλαδος σκότωσε... Δύο νεκροί είναι ο πικρός απολογισμός και πολλοί τραυματίες.

Οι σεισμολόγοι επαναλαμβάνουν πως αφού ο σεισμός ήταν πολύ ισχυρός και επιφανειακός, θα υπάρξει ισχυρή μετασεισμική δραστηριότητα. Επομένως χρειάζονται αυξημένα μέτρα προσοχής και ειδικά τις επόμενες ώρες. Και συγκεκριμένα θα πρέπει αν ένα κτίριο παρουσιάζει ζημιές, να εξεταστεί πρώτα από ειδικούς πριν ξαναχρησιμοποιηθεί...

Προφανώς οι κάτοικοι της σεισμόπληκτης περιοχής απόψε θα ξενυχτήσουν εκτός των σπιτιών τους. Τους στέλνουμε την αγάπη μας και ευχές από την καρδιά μας να βρουν τη δύναμη να αντέξουν το νέο πλήγμα αυτής της πολύπαθης περιοχής.

___________

Δυστυχώς οι νεκροί είναι περισσότεροι. Τώρα λένε για τέσσερις νεκρούς και για τουλάχιστον 88 σοβαρά τραυματισμένους που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία. Πέντε από αυτούς θα παραμείνουν για νοσηλεία.

Οι υλικές ζημιές είναι πάρα πολλές. Και σίγουρα οι μετασεισμοί θα τις κάνουν ακόμη περισσότερες.

_________

Πόσοι είναι οι νεκροί; Στην τηλεόραση ακούσαμε τέσσερις... Στο ίντερνετ όπου και αν κοιτάξαμε, ανέφεραν δύο. Μακάρι αυτό να είναι και το σωστό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιέρωμα στην Κατερίνα μας