Ρατσιστική αντιμετώπιση της wikipedia στα blogs




Μεγάλη έκπληξη ένιωσα όταν πριν από λίγο διάβασα στο χώρο των συζητήσεων για το λήμμα [Δημήτρης Λιαντίνης] της wikipedia τα ακόλουθα:

Θα μπορούσε να ξεκλειδώσει κάποιος διαχειριστής το θέμα ή να προσθέσει το interwiki: de:Dimitrios Liantinis

Το ξεκλείδωσα. Μάλλον κατά λάθος είχε μείνει κλειδωμένο για τόσο καιρό. --Focal Point 14:26, 27 Μαΐου 2007 (UTC) Επειδή είναι κλειδωμένο ας προσθέσει κάποιος στους συνδέσμους το υπέροχο Blog, αφιερωμένο στο έργο του Λιαντίνη: http://messologi.blogspot.com Το συγκεκριμένο blog συνεργάζεται με τη σύζυγο του καθηγητή Λιαντίνη, η οποία προσφέρει συνεχώς ανέκδοτα κείμενα του άνδρα της,καθώς και χειρόγραφα και έχει αρχίσει επί τέλους μια σοβαρή, γνήσια, αληθινή προσέγγιση της ζωής και του έργου αυτού του μεγάλου στοχαστή που αποβλέπει να διαλύσει τις πλάνες που είχε δημιουργήσει η ιστοσελίδα με το όνομα του Καθηγητή, τη διαγραφή της οποίας πέτυχε η οικογένεια Λιαντίνη από την ΕΕΤ, αλλά εξακολουθεί να λειτουργεί, επειδή ο κάτοχός της δημοσιογράφος έχει ακολουθήσει τη διοικητική οδό του Εφετείου για αναίρεση της απόφασης και η υπόθεση εκκρεμεί.

--------------------------------------------------------------------------------

Οι προσπάθειες των αγαπητών μαθητών ή συγγενών τού Δ. Λιαντίνη να φέρουν στην επιφάνεια ανέκδοτο υλικό είναι αξιοσέβαστες και επαινετές. Επειδή όμως δεν επιτρέπεται η σύνδεση άρθρου σε ιστολόγιο ή σε χώρο συζητήσεων (φόρουμ), παρακαλώ θερμά όσους έχουν υπ' όψιν τους υλικό που μπορεί να συνεισφέρει στην παρούσα βιογραφία να παραπέμψουν απευθείας σε αυτό (είτε πρόκειται για κείμενο είτε για ηχητικό ντοκουμέντο), ώστε ο αναγνώστης να έχει πρόσβαση. Ευχαριστώ. Dr Moshe 23:29, 25 Δεκεμβρίου 2007 (UTC)

Επειδή το blog που εδώ αναφέρεται, το http://messologi.blogspot.com συμβαίνει να μας ανήκει, θεωρώ υποχρέωσή μου να διαμαρτυρηθώ για τη ρατσιστική στάση των υπευθύνων της wikipedia τόσο γενικά απέναντι στα blogs όσο και απέναντί μας ιδιαίτερα.

Προφανώς θεωρούν όλους τους bloggers συλλήβδην αναξιόπιστους και ταυτόχρονα βαυκαλίζονται πως ο τρόπος που γράφονται τα άρθα της wikipedia είναι πολύ πιο αντικειμενικός και κοντά στην αλήθεια. Με γεια τους και με χαρά τους... Αν έτσι εκείνοι πιστεύουν δε σημαίνει πως όλοι συμμεριζόμαστε την ίδια άποψη και ιδιαίτερα όσοι κατά καιρούς έχουμε επισκεφθεί το συγκεκριμένο λήμμα για το Δημήτρη Λιαντίνη της wikipedia. Που μπορεί να αρνείται να παραπέμψει σε blog που είναι αφιερωμένο στο Δημήτρη Λιαντίνη αλλά την ίδια ώρα παραπέμπει στο φόρουμ που η οικογένεια του Δημήτρη Λιαντίνη έχει καταγγείλει ότι παραποιεί και διαστρέφει στοιχεία της ζωής του. Κι εδώ κρύβεται και η αιτία της άρνησης να δοθεί σύνδεσμος με το δικό μας blog...

Τουλάχιστον ο κύριος Moshe ας είναι ειλικρινής. Θα παραπέμπουν μόνο σε όσα blogs ή φόρουμ συμπαθούν τους ιδιοκτήτες τους... Ρατσιστικά και υποκειμενικά φερόμενοι. Τα υπόλοιπα είναι φτηνές δικαιολογίες και δεν αρκούν για να καλύψουν την τακτική που ακολουθεί η ελληνική wikipedia. Τακτική που υποβάλλουν οι προσωπικές συμπάθειες των συντακτών της και όχι η υποστήριξη της αντικειμενικής πληροφόρησης. Και απόδειξη μπορείτε να βρείτε εδώ. Διαβάστε τα σχόλια της ανάρτησης και θα καταλάβετε τι εννοούμε μιλώντας για προσωπικές συμπάθειες. Αλλά και γιατί διαμαρτυρόμαστε για έλλειψη ειλικρίνειας. Μάλιστα στην ίδια σελίδα συζήτησης για το λήμμα [Δημήτρης Λιαντίνης] θα βρείτε και το εξής σχόλιο από τον ίδιο κύριο, τον Dr Moshe:

Το 2006 κυκλοφορήθηκε το βιβλίο τού Δημήτρη Αλικάκου, Λιαντίνης: Έζησα Έρημος και Ισχυρός (Αθήνα: Λιβάνης), το οποίο αποτελεί βιογραφικό μελέτημα. Δεν θα ήταν άτοπο να συμπεριληφθεί στις πηγές τού άρθρου. ....Ευχαριστώ. Dr Moshe 23:14, 12 Φεβρουαρίου 2007 (UTC)

Το αν είναι άτοπο ή όχι μπορεί κανείς εύκολα να το αντιληφθεί αν διαβάσει τις αποκαλύψεις του blog ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: Αλήθειες και ψέματα για το Λιαντίνη κάτι που ο Dr Moshe προσπαθεί να αποφύγει να συμβεί με όσους επισκέπτονται τη wikipedia ώστε να διαιωνίζονται τα ψέματα και να συσκοτίζεται η αλήθεια για το Δημήτρη Λιαντίνη.

Από το φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύουμε στην αρχή του άρθρου μας μπορεί ο καθένας να κρίνει το αν ζημιώνεται τελικά η ίδια η wikipedia με την επιλεκτική πολιτική που ακολουθεί στα links που δίνει στο συγκεκριμένο λήμμα για το Δημήτρη Λιαντίνη. Επισκεφθείτε επίσης την βιντεοθήκη μας στο φόρουμ του Homa Educandus όπου φιλοξενούνται όλα τα βίντεο που έχουμε ανεβάσει στο διαδίκτυο με υλικό για το Δημήτρη Λιαντίνη. Μικρό δείγμα σας δίνουμε και εδώ:



Ή ακόμη διαβάστε ένα από τα θέματα που διαπραγματευόμαστε αυτό το διάστημα στο φόρουμ γύρω από τη φιλοσοφία του Λιαντίνη:

Η τελευταία άνοιξη... βαστάζοντας Επιτάφιο και Ανθεστηριώνα

Και δείτε και το σχετικό βίντεο που το συνοδεύει:


Και κρίνετε μόνοι σας τη ρατσιστική αντιμετώπιση της wikipedia απέναντι σε ανθρώπους που προσπαθούν χωρίς κανένα προσωπικό όφελος να συμβάλουν στην αντικειμενική πληροφόρηση μέσω του διαδικτύου και τον επιλεκτικό αποκλεισμό πηγών ενημέρωσης με τη δικαιολογία πως είναι blogs...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιέρωμα στην Κατερίνα μας