Απαράδεκτη καθυστέρηση στις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών

Με ιδιαίτερη ανησυχία η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) διαμαρτύρεται για την απαράδεκτη καθυστέρηση στις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών. Ήδη το θέμα έχει αρχίσει να προβληματίζει και τον τύπο και όλοι αναρωτιούνται πώς θα ανοίξουν τα σχολεία το Σεπτέμβρη χωρίς οι εκπαιδευτικοί να γνωρίζουν πού θα εργαστούν. Αναδημοσιεύουμε τη σχετική ανακοίνωση της ΔΟΕ:
@@@


Αριθμ.Πρωτ.1941 Αθήνα 30/07/2007

Προς : 1. την Υπουργό Παιδείας
κ. Μαριέττα Γιαννάκου
2. τον Υφυπουργό Παιδείας
κ. Γεώργιο Καλό
3. το Γενικό Γραμματέα
κ. Ανδρέα Καραμάνο
ΚΟΙΝ: 1. Αιρετούς ΚΥΣΠΕ
2. Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε.

Θέμα: Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Κυρία Υπουργέ,
Κύριε Υφυπουργέ,
Κύριε Γεν. Γραμματέα,

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., με το υπ. αριθμ. 1928/19-07-07 έγγραφό του, διαμαρτυρήθηκε έντονα για τη μεγάλη καθυστέρηση που υπάρχει στην εξέταση των αιτήσεων για απόσπαση 6.300, περίπου, Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, καμιά ενέργεια δεν έχει γίνει από την πλευρά σας, προς αυτή την κατεύθυνση. Το αντίθετο, μάλιστα. Ενώ η διαδικασία συνεντεύξεων των Σχολικών Συμβούλων ολοκληρώθηκε, αντί να οριστεί άμεσα συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ, για να εξεταστούν οι αποσπάσεις, πληροφορηθήκαμε πως έχει προγραμματιστεί η διαδικασία συνεντεύξεων για την επιλογή Προϊσταμένων Γραφείων και Δ/ντών Εκπαίδευσης, με τον πρωτοφανή μάλιστα αριθμό εξέτασης πενήντα ατόμων καθημερινά, και η διαδικασία των αποσπάσεων μετατίθεται για μετά τις 20 Αυγούστου 2007.

Σοβαρή, επίσης, καθυστέρηση αποτελεί το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία αιτήσεων για τους μόνιμους διορισμούς.

Διαπιστώνουμε, για μια ακόμη φορά, πως συνεχίζεται η πολιτική να χρησιμοποιείται η διαδικασία αποσπάσεων, για να κρατούνται σε ομηρία, μέχρι την τελευταία στιγμή, χιλιάδες εκπαιδευτικοί.

Διαμορφώνετε έτσι, κύριοι Υπουργοί, τη βάση για τη λειτουργία του ρουσφετιού και των πελατειακών σχέσεων, αντί να δίνετε λύση στα αυτονόητα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Δεν αναγνωρίζετε καν το δικαίωμά τους να γνωρίζουν έγκαιρα τον τόπο εργασίας τους, τη νέα σχολική χρονιά, ώστε να μπορούν να κάνουν τον απαραίτητο οικογενειακό τους προγραμματισμό. Θυσιάζετε την ομαλή λειτουργία των σχολείων και την κανονική τους στελέχωση με το αναγκαίο εκπ/κό προσωπικό, για την υλοποίηση των πολιτικών σας στοχεύσεων.
Την ίδια στιγμή για το μόνο που δείχνετε να ενδιαφέρεστε είναι η υλοποίηση της αντιεκπαιδευτικής σας πολιτικής, με την οποία το εκπαιδευτικό κίνημα συγκρούστηκε και θα συνεχίσει να συγκρούεται. Γι’ αυτό προτάσσετε τη διαδικασία επιλογής Στελεχών Εκπαίδευσης, με διαδικασίες εξπρές, ώστε να εξασφαλίσετε το στελεχιακό δυναμικό που θα την υλοποιήσει.

Κύριοι Υπουργοί
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. σας καλεί, για μια ακόμη φορά, να εξετάσετε, άμεσα, πριν από τη διαδικασία επιλογής προϊσταμένων, τις αιτήσεις για απόσπαση των 6.300 Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως και να προχωρήσετε άμεσα τη διαδικασία των μόνιμων διορισμών. Σε διαφορετική περίπτωση, θα είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι για τη μεγάλη αναστάτωση που θα προκύψει στη λειτουργία των σχολείων με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Για το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

Ο Γεν. Γραμματέας: Μαντάς Κομνηνός
Ο Πρόεδρος: Μπράτης Δημήτρης
@@@
  • ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Περισσότερα για το θέμα μπορεί κανείς να διαβάσει στο Έθνος on line.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιέρωμα στην Κατερίνα μας