Την πρώτη της έδρα κέρδισε η ΕΣΑΚ - ΔΕΕ στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση της Νέας Σμύρνης

Αρχαιρεσίες πραγματοποίηθηκαν σήμερα στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νέας Σμύρνης. Υποψήφια για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια και η ΕΣΑΚ - ΔΕΕ. Στους μόνιμους υποψηφίους του χώρου η ΠΑΣΚ, η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (πρόσκειται στις Ανεξάρτητες Ριζοσπαστικές Παρεμβάσεις - Συσπειρώσεις), το ΕΝΩΤΙΚΟ (πρόσκειται στη ΔΑΚΕ) και η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ (που πρόσκειται στο Συνασπισμό.)

Εμείς ως ΕΣΑΚ - ΔΕΕ και νεοεμφανιζόμενη παράταξη, ούτε καν μας είχε περάσει από το μυαλό πως θα κερδίσουμε έδρα. Έτσι κι αλλιώς ο στόχος μας δεν ήταν αυτός αλλά η ουσιαστική παρουσία στα συνδικαλιστικά δρώμενα του χώρου μας. Κάπως έτσι σκεφτήκαμε και πως δεν έχει νόημα ενόψει εκλογών να τρέχουμε στα σχολεία ζητώντας να μας ψηφίσουν. Άκομψος και μακριά από τις αρχές μας ο προεκλογικός αγώνας για την ψήφο και μόνο.

Ελπίζαμε βέβαια πως θα μας δοθεί η ευκαιρία στη συνέλευση να παρουσιάσουμε τις θέσεις μας και τις προτάσεις μας. Ατυχήσαμε.



Το μόνιμο σύνδρομο της άδειας καρέκλας ανάγκασε σε μια παρωδία συνέλευσης. Κυρίως συνδικαλιστές και υποψήφιοι γέμισαν τις ελάχιστες θέσεις των παρόντων. Βέβαια, ξέροντας τα προβλήματα του χώρου αυτό ήταν και αναμενόμενο. Οι ως τώρα τακτικές έχουν απομακρύνει τους συναδέλφους από τις μαζικές διαδικασίες και ο κόσμος έρχεται μόνο για να ψηφίσει. Θέλουμε να πιστεύουμε πως αυτό το κλίμα θα καταφέρουμε να το ανατρέψουμε στη διάρκεια της φετινής συνδικαλιστικής χρονιάς. Τουλάχιστον θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας γιατί τα προβλήματά μας δεν επιδέχονται καμία αναβολή. Τόσο του κλάδου μας γενικά όσο και σε τοπικό επίπεδο.

Πάντως και η έδρα που κερδίσαμε μας έδωσε μεγάλη χαρά. Ακόμη και αν την πήραμε με την τρίτη κατανομή. Η ουσία είναι πως η ΕΣΑΚ - ΔΕΕ είναι πλέον επίσημα μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νέας Σμύρνης και θα αγωνιστεί να τιμήσει την ψήφο των συναδέλφων με όλες της τις δυνάμεις.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα των αρχαιρεσιών είναι τα ακόλουθα:

ΠΑΣΚ 63 ψήφους - έδρες 2 (εκλέγονται Δερβένης Β. - Μόσιος Σ.)

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ 56 ψήφους - έδρες 2 (εκλέγονται Μελαμπιανάκη Ζ. - Πενταγιώτη Α.)

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 39 ψήφους - έδρα 1 (εκλέγεται Καραμουσουλής Γ.)

ΕΝΩΤΙΚΟ 38 ψήφους - έδρα 1 (εκλέγεται Μπογιατζής Φ.)

ΕΣΑΚ - ΔΕΕ 16 ψήφους - έδρα 1 (εκλέγεται Καρναχωρίτη Ε.)

Ψήφισαν 217 - Άκυρα - Λευκά 5 - Έγκυρα 212

Με βάση και τα περσινά αποτελέσματα, την έδρα που κέρδισε η ΕΣΑΚ - ΔΕΕ, την έχασε η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ (πρόσκειται στο Συνασπισμό) αποδεικνύοντας πως είχαμε απόλυτο δίκιο με όσα προχτές μόλις λέγαμε για την παράταξη αυτή και με αφορμή τις εκλογές για τα ΚΥΣΠΕ - ΑΠΥΣΠΕ - ΠΥΣΠΕ. Και μάλιστα από μια επιλογή της "μοίρας" και στις εκλογές τις σημερινές το ψηφοδέλτιο της ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ είχε μόλις μία ψήφο διαφορά από το επόμενο ψηφοδέλτιο, το ΕΝΩΤΙΚΟ, που στηρίζεται όπως αναφέραμε από τη φιλοκυβερνητική ΔΑΚΕ. Να σημειώσουμε ότι ο επικεφαλής της ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στο σύλλογό μας ήταν ο αιρετός που εκλέχτηκε με το ψηφοδέλτιο αυτό και σε επίπεδο ΠΥΣΠΕ. Τουλάχιστον τώρα δε θα μπορεί να διαμαρτύρεται για τίποτε. Η ΕΣΑΚ - ΔΕΕ κέρδισε με το σπαθί της την έδρα και βέβαια όπως είπαμε δεν πρόκειται να περιοριστούμε στην κατάκτηση της καρέκλας. Μακριά από μας τέτοιες λογικές.


ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ 1.mp3


Απόσπασμα από την τοποθέτηση της εκπροσώπου της ΕΣΑΚ - ΔΕΕ, συναδέλφισσας Καρναχωρίτη Ε.

Της ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας να τιμήσει τη θέση που της εμπιστεύτηκαν οι συνάδελφοι και πάντα νίκες. Η χαρά μας είναι τεράστια για την εκλογή της και για όσα πρεσβεύει αλλά και για το νεαρό της ηλικίας της. Μακάρι το δικό της παράδειγμα να αποτελέσει αφορμή και άλλοι νέοι συνάδελφοι να αναλάβουν ενεργή συνδικαλιστική δράση. Τόπο στους νέους και στις ιδέες που καταφέρνουν να διατηρούνται πάντα νέες.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιέρωμα στην Κατερίνα μας