Παράθυρο για επαναφορά της γραμμής Ιωαννίνων - Ηγουμενίτσας από την παλιά εθνική οδό

Παράθυρο για επαναφορά της γραμμής Ιωαννίνων - Ηγουμενίτσας από την παλιά εθνική οδό


Άφησε η διοίκηση του υπεραστικού ΚΤΕΛ, μετά τη συνάντηση με την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος


Με τη διοίκηση του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων συναντήθηκαν χθες αντιπροσωπεία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Πανηπειρωτικής, Γιώργο Οικονόμου, και τα άλλα μέλη του Δ.Σ., καθώς και κάτοικοι παρακαλάμιων χωριών, προκείμενου να διαμαρτυρηθούν για τη διακοπή του δρομολογίου Ιωάννινα - Ηγουμενίτσα μέσω της παλιάς Εθνικής Οδού.


Η κίνηση αυτή ήρθε σαν συνέχεια της απόφασης του Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, να διαμαρτυρηθεί εντονότατα προς το ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, την Περιφέρεια Ηπείρου και το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, για την κατάργηση των δρομολογίων της λεωφορειακής γραμμής, που καλύπτει τις συγκοινωνιακές ανάγκες της Ηγουμενίτσας προς τα Ιωάννινα και αντίστροφα, μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Ιωαννίνων - Ηγουμενίτσας, έτσι ώστε να τεθεί σε λειτουργία τουλάχιστον ένα δρομολόγιο την ημέρα προς και από, την πρωτεύουσα της Ηπείρου.

Έτσι στις 9 το πρωί της Παρασκευής περίπου είκοσι άτομα βρέθηκαν στο χώρο των ΚΤΕΛ και συναντήθηκαν με τον πρόεδρό τους, Γρήγορη Γκίκα, στον οποίο παρέθεσαν τα παράπονά τους, ζητώντας του να επαναφέρει τη γραμμή στο καθημερινό πρόγραμμα δρομολογίων.

Ο κ. Οικονόμου εξήγησε πως ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες οι κάτοικοι των συγκεκριμένων χωριών αλλά και οι συγγενείς τους που τους επισκέπτονται είναι αρκετοί ώστε να υποστηρίξουν τη βιωσιμότητα ενός τέτοιου δρομολογίου, τονίζοντας πως καλώς ή κακώς τα Γιάννινα έχουν καταστεί το κέντρο της Ηπείρου, τόσο οικονομικά και εμπορικά, όσο όμως και σε ότι αφορά την υγεία, που οι ανάγκες για μεταφορά των κατοίκων απομακρυσμένων χωριών στην πόλη είναι καθημερινές.

Ο κ. Γκίκας αφού άκουσε προσεκτικά τα αιτήματα των κάτοικων και των εκπροσώπων της Πανηπειρωτικής, επισήμανε ότι η κατασκευή της Εγνατίας η οποία έχει συνδέσει πλέον τα Γιάννινα με την Ηγουμενίτσα σαφώς πιο γρήγορα και με ασφάλεια, καθώς και το γεγονός ότι η ζήτηση για μεταφορά μέσω της παλιάς Εθνικής Οδού έχει ελαττωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, οδήγησαν τα ΚΤΕΛ στη διακοπή ορισμένων δρομολογίων.

Παρόλα αυτά δεσμεύτηκε πως σε συνεργασία με τα ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας θα εξετάσει τη δυνατότητα να βρεθεί μια χρυσή τομή ώστε να εξυπηρετούνται οι άνθρωποι των συγκεκριμένων χωριών, με την όσο το δυνατόν λιγότερη οικονομική επιβάρυνση για τα ΚΤΕΛ.

ΠΗΓΗ ΕΙΔΗΣΗΣ

http://www.neoiagones.gr/index.php/-mainmenu-41/19985-2011-07-29-12-26-27.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιέρωμα στην Κατερίνα μας