ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΠΕ (Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης) ΦΙΛΙΑΤΩΝ!!!

Αναδημοσίευση από το φόρουμ των ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

http://paideia.forumotion.com/t187-topic#789

Με τεράστια έκπληξη διαβάσαμε πριν από λίγο αυτή την ανακοίνωση:


http://www.minedu.gov.gr/publications/docs2011/kpe_prokhryksh_2011_110725.pdf




Αναστέλλεται, γράφει η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας, με ημερομηνία 22/7/2011, και με θέμα την πλήρωση κενών θέσεων υπευθύνων των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, η λειτουργία του ΚΠΕ ΦΙΛΙΑΤΩΝ! Λόγω οργανωτικών αδυναμιών!!!

Η απόφαση αυτή έρχεται να υποβαθμίσει ακόμη μια φορά τη Θεσπρωτία και η οποία δε διαθέτει άλλο ΚΠΕ εκτός από αυτό που λειτουργούσε ως τώρα στους Φιλιάτες και συγκεκριμένα στο χωριό Βρυσέλλα:

http://kpe-filiat.thesp.sch.gr/

Τη χρονιά που μας πέρασε το ΚΠΕ Φιλιατών αν και ήταν στελεχωμένο με ελάχιστα πρόσωπα, επέδειξε αξιόλογη δράση και μάλιστα όχι μόνο στα στενά πλαίσια των σχολείων της περιοχής μας:


http://kpe-filiat.thesp.sch.gr/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=36&Itemid=18

Εκπαιδευτικό-Περιβαλλοντικό Διήμερο"Θεσπρωτία-Αλβανική μεθόριος :Φύση και πολιτισμός ,περιβάλλον και ιστορία μια διαλεκτική σχέση"

Επίσκεψη πρώτου δημοτικού σχολείου Φιλιατών
Επίσκεψη δημοτικού σχολείου Γραικοχωρίου
Επίσκεψη δημοτικού σχολείου Σελεύκειας
Επίσκεψη δημοτικού σχολείου Πλαταριάς
Επίσκεψη Ριαζάρειου Δημοτικού Σχολείου Μονοδενδρίου

Κατάσταση συμμετεχόντων στο Εκπαιδευτικό Περιβαλλοντικό Διήμερο στις 28-29/05/2011
Εκπαιδευτικό Περιβαλλοντικό Διήμερο στη Θεσπρωτία 28-29/05/2011

Σεμιναρίο του Κ.Π.Ε. Φιλιατών με θέμα: «Παραδοσιακοί οικισμοί, κτίσματα - βιώσιμη ανάπτυξη».

Η επίσκεψη του 6ου Δημοτικού Σχολείου Κέρκυρας στο ΚΠΕ Φιλιατών

Ημερίδα του ΚΠΕ Φιλιατών με Θέμα Περιβάλλον και διατήρηση πολιτιστικής κληρονομιάς. Η περίπτωση της φυλής των Καλάς, στον Ινδικό Καύκασο, απογόνων της στρατιάς του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Η επίσκεψη του 1ου ΣΕΚ Αγ. Αναργύρων στο ΚΠΕ Φιλιατών.

H ώρα της Γής 2011

Η επίσκεψη του Βαλέτειου Γυμνάσιου Ίου στο Κ.Π.Ε. Φιλιατών
Η επίσκεψη του Γυμνάσιου Καλαμπάκας στο ΚΠΕ Φιλιατών
Επίσκεψη του ΕΠΑΛ Ελασσόνας στο ΚΠΕ Φιλιατών
Επίσκεψη 2ου ΓΕΛ Εχεδώρου στο ΚΠΕ Φιλιατών

Η ημερίδα του Κ.Π.Ε. Φιλιατών με θέμα Χριστιανισμός και παράδοση

Η επίσκεψη 1ου ΓΕΛ Μεγάρων στο ΚΠΕ Φιλιατών

Πρόσκληση στην ημερίδα του Κ.Π.Ε. Φιλιατών με θέμα "Χριστανισμός και Παράδοση"

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων


Και μόνο οι τίτλοι των δραστηριοτήτων του ΚΠΕ Φιλιατών κατά το σχολικό έτος 2010 - 2011, αποκαλύπτουν το πλούσιο έργο του αλλά και τη σημαντική ανάδειξη της Θεσπρωτίας μέσα από αυτές τις δραστηριότητες. Ξεχωρίζουμε την ημερίδα με ομιλητή το Θανάση Λερούνη, στο ΠΑΝΘΕΟ της Ηγουμενίτσας, του δασκάλους της φυλής ΚΑΛΑΣΑ και που έδωσε την ευκαιρία να πληροφορηθούμε από πρώτο χέρι για όσα διαδραματίζονται στο μακρινό αυτό τόπο και στη φυλή των ανθρώπων που ισχυρίζονται ότι είναι απόγονοι των στρατιωτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Εξίσου σημαντικά και τα σεμινάρια του ΚΠΕ ΦΙΛΙΑΤΩΝ που φιλοξένησαν εκπαιδευτικούς όχι μόνο από το νομό μας αλλά από ολόκληρη την Ελλάδα και τους έδωσαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την άγνωστη Θεσπρωτία:


http://kpe-filiat.thesp.sch.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=96:-28-29052011&catid=36:nea&Itemid=18

Εκπαιδευτικό Περιβαλλοντικό Διήμερο στη Θεσπρωτία στις 28 και 29 Μαϊου 2011


Θέμα:«Διοργάνωση, εκπαιδευτικού-περιβαλλοντικού διήμερου με τίτλο:

«Θεσπρωτία-Αλβανική μεθόριος: Φύση και πολιτισμός, περιβάλλον και ιστορία μια διαλεκτική σχέση»

Το Παράρτημα Ηπείρου της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. Παράρτημα Ηπείρου), σε συνεργασία με το ΚΠΕ Φιλιατών διοργανώνει εκπαιδευτικό-περιβαλλοντικό διήμερο με τίτλο «Θεσπρωτία-Αλβανική μεθόριος: Φύση και Πολιτισμός, Περιβάλλον και Ιστορία μια διαλεκτική σχέση», στις 28/5/2011 έως και 29/5/2011, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Φιλιατών.

Στόχος του εκπαιδευτικού διήμερου είναι η ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση εκπαιδευτικών και πολιτών σε θέματα που αφορούν ευαίσθητες οικολογικά, παραμεθόριες περιοχές καθώς και περιοχές που ανήκουν στο Δίκτυο Natura και έχουν χαρακτηριστεί ως μνημεία της παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς.

Ταυτόχρονα το διήμερο αυτό αποτελεί μια ευκαιρία για γνωριμία με την ιστορία και το πολιτισμικό περιβάλλον τόσο της παραμεθόριας Θεσπρωτίας όσο και της γειτονικής Αλβανίας.

Η φιλοξενία των συμμετεχόντων θα γίνει σε ξενοδοχείο της Ηγουμενίτσας με την ευγενική χορηγία του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας (Ο.Λ.ΗΓ) καθώς και οι απαραίτητες μετακινήσεις στα πεδία μελέτης.

Δηλώσεις συμμετοχής ως τις 20 Μαΐου 2011 στο mail του παραρτήματος Ηπείρου peekpe.ipirou@gmail.com & στο fax 2651040819. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

(Σημείωση: για την επίσκεψη στην Αλβανία απαραίτητο διαβατήριο ή νέα αστυνομική ταυτότητα).

Με εκτίμηση

Για τη Δ.Ε. του Παραρτήματος Ηπείρου της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. Νάστου Μαριάννα

Για το ΚΠΕ Φιλιατών Νικολάου Μάρκος


Εκπαιδευτικό-Περιβαλλοντικό Διήμερο

«Θεσπρωτία-Αλβανική μεθόριος: Φύση και πολιτισμός, περιβάλλον και ιστορία μια διαλεκτική σχέση»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

9.15 π.μ. Στόχοι του εκπαιδευτικού διήμερου, Νάστου Μαριάννα Πρόεδρος Δ.Ε. ΠΕΕΚΠΕ ΗΠΕΙΡΟΥ.

9.30 π.μ. Παρουσίαση των προγραμμάτων του ΚΠΕ Φιλιατών και των παραδοσιακών οικισμών της περιοχής, Νικολάου Μάρκος, Υπεύθυνος ΚΠΕ Φιλιατών.

10.15 π.μ. Οι προστατευόμενες περιοχές του Αχέροντα, του Καλαμά και του Έλους Καλοδικίου, Κωσταντίνης Αλέξ. Περιβαλλοντολόγος, Φορέας Διαχείρισης Στενών & Εκβολών Καλαμά-Αχέροντα.

11.00 π.μ. Πολιτισμική περιήγηση στον ενιαίο χώρο: Τα Δυτικά Βαλκάνια, Γκόγκας Θεμιστοκλής , Επίκουρος Καθηγητής ΤΕΙ Ηπείρου.

11.30-11.45 π.μ. Διάλλειμα

11.45 π.μ. Εθνική και διεθνής προστασία Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς. Σύμβαση Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO , Τζιγκουνάκη Αναστασία, Δ/ντρια ΛΒ΄ ΕΠΚΑ Θεσπρωτίας.

12.30 μ.μ. Μετάβαση στην περιοχή της Σαγιάδας- Δέλτα ποταμού Καλαμά (σε έναν από τους σημαντικότερους υγροτόπους της Δυτικής Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης).

Επίσκεψη στο Κέντρο Πληροφόρησης Καλαμά στη Σαγιάδα.

2.00 μ.μ. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό στο λιμανάκι της Σαγιάδας.

4.30 -5.00 μ.μ. Γνωριμία με τους παραδοσιακούς οικισμούς της περιοχής Φιλιατών όπου ανήκει το ΚΠΕ.

Μετάβαση με λεωφορείο στη Κεραμίτσα και στη συνέχεια περιπατητική διαδρομή στο μονοπάτι Λάγγαρη (μονοπάτι του 14ου αι).-Οικισμός Δάφνη-Επίσκεψη στις Νεροτριβές, κατάληξη στον παραδοσιακό οικισμό Φοινίκι (και επίσκεψη στο Λαογραφικό μουσείο).

Επίσκεψη στην Ι. Μονή Γηρομερίου Φιλιατών.

9.00 μ.μ. Επιστροφή στην Ηγουμενίτσα.

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

9.00 π.μ. Αναχώρηση από Ηγουμενίτσα για τη γειτονική Αλβανία.

10.00 π.μ. Επίσκεψη και ξενάγηση- γνωριμία με το χώρο και την ιστορία του στο Εθνικό Πάρκο Βουθρωτού. Η αγορά, το θέατρο (όπου γίνονται ακόμα παραστάσεις), το βαπτιστήριο, τα τείχη, η βασιλική, το κάστρο από το οποίο θα έχουμε εκπληκτική θέα σε όλη την περιοχή.

Δυνατότητα επίσκεψης στο κάστρο του Αλή Πασά στην κορυφή του λόφου και συνέχεια της ξενάγησης στην απέναντι όχθη της λιμνοθάλασσας όπου συνεχίζεται ο αρχαιολογικός χώρος.

1.00 μ.μ. Επιστροφή στην Σαγιάδα.

Στο δρόμο προς Ηγουμενίτσα επίσκεψη στο φράγμα του ποταμού Καλαμά και τον αρχαιολογικό χώρο Γιτάνης (ο αρχαίος οικισμός που περιβάλλεται στις τρεις πλευρές -σαν χερσόνησος- από τον ποταμό Καλαμά)..

2.30 μ.μ. Αναχώρηση για Ηγουμενίτσα

Λήξη

Οι μετακινήσεις (το πρωί 09:00 πμ )θα έχουν αφετηρία το μέγαρο της Νομαρχίας Θεσπρωτίας ,κοντά στα ξενοδοχεία, και δεν θα χρειαστεί Ι.Χ για όλο το χρονικό διάστημα παραμονής στη Ηγουμενίτσα. Τα δωμάτια θα καταμεριστούν μετά από συνεννόηση μαζί σας την ώρα της παραμονής στους Φιλιάτες.



Άλλο τόσο και περισσότερο σημαντικές ήταν οι επισκέψεις μαθητών στο ΚΠΕ ΦΙΛΙΑΤΩΝ από ολόκληρη την Ελλάδα. Μαθητές από την Κέρκυρα, την Καλαμπάκα, τα Μέγαρα ακόμη και την Ίο, είχαν την ευκαιρία στη διάρκεια της φετινής χρονιάς να επισκεφθούν τον τόπο μας και να γνωρίσουν τις ομορφιές του.

Αυτή την ευκαιρία δε θα την έχουν πια. Ούτε οι μαθητές από άλλες περιοχές της Ελλάδας, ούτε οι εκπαιδευτικοί μα ούτε και οι μαθητές της Θεσπρωτίας. Που θα χάσουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος στα καταπληκτικά προγράμματα του ΚΠΕ ΦΙΛΙΑΤΩΝ:

http://kpe-filiat.thesp.sch.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=49&Itemid=34

και που απευθύνονταν τόσο στα μεγάλα παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου όσο και στα παιδάκια της Πρωτοβάθμιας.

Και είναι να απορείς. Που αναστέλλεται η λειτουργία αυτού του ακριτικού κέντρου όταν η Θεσπρωτία έτσι κι αλλιώς αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα κατάλληλων για τους μαθητές της τόπων και χώρων για διδακτικές επισκέψεις. Τη σχολική χρονιά 2010 - 2011 ήταν η πρώτη φορά στα 25 χρόνια της υπηρεσίας μου που εργάστηκα στη Θεσπρωτία. Όλα τα άλλα τα πέρασα στην Αθήνα. Και πραγματικά απογοητεύτηκα με τα ισχύοντα για τις διδακτικές επισκέψεις, κάνοντας και τη σύγκριση με τις δυνατότητες που έχουν οι μαθητές της Αθήνας. Χαρακτηριστικά θα αναφέρω ότι δε στάθηκε δυνατό να επισκεφθούμε τους χώρους των αρχαιολογικών μας μνημείων (Γίτανα, Φανοτή, Ελέα, Δυμόκαστρο) καθώς φέτος παρέμειναν κλειστοί για οικονομικούς λόγους και συγκεκριμένα την αδυναμία πρόσληψης φυλάκων που θα κράταγαν ανοιχτούς τους χώρους. Ταυτόχρονα αδυναμία μας δήλωσε και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ηγουμενίτσας για ομαδικές επισκέψεις...

Τώρα, η αναστολή του ΚΠΕ Φιλιατών, έρχεται να ολοκληρώσει τη φτώχεια των επιλογών μας για διδακτικές επισκέψεις εντός Θεσπρωτίας. Προς όφελος φυσικά των γειτονικών νομών και ιδίως του νομού Ιωαννίνων. Σκεφθείτε όμως και τα χιλιόμετρα και τους κινδύνους και τα έξοδα για τέτοιες επισκέψεις. Και φυσικά τις επιπτώσεις στους δεσμούς των παιδιών με τον ίδιο τον τόπο τους...

Η αναστολή του ΚΠΕ ΦΙΛΙΑΤΩΝ δεν είναι η μόνη που συνέβη στην περιοχή μας. Δυο δημοτικά σχολεία, της περιοχής Φιλιατών και πάλι, τέθηκαν φέτος σε αναστολή. Το σχολείο των Αγίων Πάντων και του Αετού.

http://dipe.thesp.sch.gr/dipe_last/index.php?option=com_content&view=article&id=47:2010-09-30-19-49-18&catid=34:2010-09-30-19-45-23&Itemid=53

Με αποτέλεσμα στην περιοχή αυτή να δημιουργηθεί μια τεράστια σκοτεινή γωνιά, και δίπλα μάλιστα στα σύνορα με την Αλβανία, όπου κανένα δημοτικό σχολείο πλέον δε λειτουργεί.




Στο χάρτη διακρίνονται με κόκκινο Χ τα δύο σχολείο που τέθηκαν φέτος σε αναστολή. Τώρα ένα ακόμη Χ προστέθηκε στο ΚΠΕ ΦΙΛΙΑΤΩΝ. Ενώ το ίδιο συνέβη και με το αντίστοιχο τμήμα των ΤΕΙ στην Ηγουμενίτσα που το ΚΠΕ ΦΙΛΙΑΤΩΝ είχε στενή συνεργασία:

http://kpe-filiat.thesp.sch.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=52&Itemid=49

Το ΤΕΙ Ιχθυοκομίας. Και παραθέτουμε το ακόλουθο:


http://www.epiruspost.gr/ipiros/thesprotia/8687-2011-06-20-20-16-34.html


Ερώτηση για το ΤΕΙ Ηγουμενίτσας .

Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011 23:11 EpirusPost.gr

Στη Βουλή, φέρνει η αξιωματική αντιπολίτευση το θέμα του παραρτήματος του ΤΕΙ στην Ηγουμενίτσα, μετά από συνεργασία του πρ. υφυπουργού Αντώνη Μπέζα με το Βουλευτή και Γραμματέα Προγράμματος της ΝΔ και πρώην Υπουργό Παιδείας κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη. Το πλήρες κείμενο της ερώτησης αναφέρει:

Σε αντίθεση με τη σημαντική προσπάθεια που έγινε τα προηγούμενα χρόνια για την αναβάθμιση και την ενίσχυση της λειτουργίας του Παραρτήματος του ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα, η κυβέρνηση προχώρησε αιφνιδιαστικά, και μάλιστα λίγο πριν την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων, στην αναστολή εισαγωγής φοιτητών για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 σε δύο από τα τρία Τμήματα του και συγκεκριμένα στο Τμήμα Ιχθυοκομίας- Αλιείας και στο Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων.

[...]Επιπλέον, η πιθανή κατάργηση του Τμήματος που είναι συναφές με την Υδατοκαλλιέργεια και την Αλιεία, θα έχει επιπτώσεις στην ανάπτυξη αυτού του κλάδου, η σπουδαιότητα του οποίου είναι σημαντική για την τοπική οικονομία.

Σε πρόσφατη επίσκεψή της στην Ηγουμενίτσα η Υφυπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Χριστοφιλοπούλου, χωρίς να αναλάβει καμία συγκεκριμένη πολιτική δέσμευση, δήλωσε ότι η κατάσταση θα εκτιμηθεί εκ νέου το επόμενο έτος στο πλαίσιο ενός νέου σχεδιασμού της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ήπειρο.

Κατόπιν αυτών, ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κα Υπουργός

1. Με ποια συγκεκριμένα κριτήρια και για ποιούς λόγους, το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας των Τμημάτων Ιχθυοκομίας – Αλιείας και Τουριστικών Επιχειρήσεων της Ηγουμενίτσας;[...]


Και πέρα από αυτά, θυμίζουμε ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχουν αλλαγές ακόμη και στο θέμα του νοσοκομείου που εδρεύει στους Φιλιάτες. Και το οποίο πλέον γίνεται παράρτημα του Νοσοκομείου Ιωαννίνων.


http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathbreak_1_15/07/2011_398470

Hμερομηνία : 15-07-11

Ηγουμενίτσα: Διαμαρτυρία κατοίκων για υποβάθμιση του νοσοκομείου Φιλιατών

Σε συμβολικό δίωρο αποκλεισμό του λιμανιού της Ηγουμενίτσας προχώρησαν στις 11.00 το πρωί οι κάτοικοι και οι φορείς των Φιλιατών με επικεφαλής, τον Δήμαρχο Μηνά Παπά και τους Δημοτικούς συμβούλους, διαμαρτυρόμενοι για την επερχόμενη συγχώνευση του Νοσοκομείου Φιλιατών με άλλο μεγαλύτερο της Περιφέρειας Ηπείρου.

Συγκεκριμένα, το νοσοκομείο Φιλιατών στο πλαίσιο της προτεινομένης μεταρρύθμισης στο τομέα Υγείας προβλέπεται να συγχωνευθεί με το Νοσοκομείο Χατζηκώστα των Ιωαννίνων και παράλληλα να μειωθεί το δυναμικό του σε κλίνες.

Ο Δήμαρχος Φιλιατών Μηνάς Παπάς μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε ότι εάν οι κινητοποιήσεις δεν αντιστρέψουν την κατάσταση, τότε ο ίδιος και οι δημοτικοί σύμβουλοι θα υποβάλουν τις παραιτήσεις τους .

Από το πρωί σε ένδειξη διαμαρτυρίας παραμένουν κλειστές και οι διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου Φιλιατών, ενώ σε έκτακτη συνεδρίαση του το Δημοτικό Συμβούλιο εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα διαμαρτυρίας υπέρ της αυτοτελούς λειτουργίας του Νοσοκομείου Φιλιατών .


Δεν είναι λοιπόν μόνο η αναστολή λειτουργίας του ΚΠΕ Φιλιατών. Αλλά μια γενικευμένη κατάσταση που υποβαθμίζει διαρκώς τη Θεσπρωτία. Και μάλιστα με αποφάσεις που έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας. Δεν προλαβαίνουμε να διαβάσουμε για το ένα, και σκάει το άλλο ως κεραυνός πάνω στα κεφάλια μας.

Να υπενθυμίσω ότι στη γενικότερη κατάσταση ήρθε να προστεθεί και η απόφαση του ΚΤΕΛ Ηγουμενίτσας για διακοπή όλων των δρομολογίων μέσω του παλαιού εθνικού δρόμου Ηγουμενίτσας - Ιωαννίνων προς Ιωάννινα. Αποτέλεσμα να μπουν σε καθεστώς πλήρους απομόνωσης τα χωριά που βρίσκονται από τη Μενίνα και πάνω. Και που σύμφωνα με τους υπευθύνους των ΚΤΕΛ θα πρέπει πλέον να μετακινούνται με ... ταξάκι!!!

Εδώ ακριβώς έχει νόημα να αναφέρω τις εντυπώσεις συναδέλφου του σχολείου μου που παρακολούθησε το διήμερο σεμινάριο του ΚΠΕ Φιλιατών τον περασμένο Μάιο. Ήρθε την επόμενη μέρα στο σχολείο, και ήταν κατενθουσιασμένη που γνώρισε αυτή την πανέμορφη και άγνωστη περιοχή της Θεσπρωτίας, τη σκοτεινή γωνιά της Θεσπρωτίας όπως έχουμε αναγκαστεί να τη λέμε... Όντας η ίδια κάτοικος Ιωαννίνων, αγνοούσε παντελώς τον τόπο αυτό. Και ήταν γεμάτη απορία που τέτοιος τόπος δεν προβάλλεται και μένει στην αφάνεια...

Έχουμε λοιπόν κάθε λόγο να είμαστε απογοητευμένοι από την απόφαση που τώρα θέτει σε αναστολή λειτουργίας ακόμη και το ΚΠΕ ΦΙΛΙΑΤΩΝ!

Και αναρωτιόμαστε. Η γειτνίαση αυτού του τόπου με την Αλβανία, η διαρκής ερημοποίησή του, δεν είναι λόγοι που συνάδουν με μέτρα στήριξης με κάθε θυσία της ύπαρξης δομών και δράσεων που θα αναστρέψουν τη σημερινή δυσάρεστη κατάσταση;

Πονάει η ψυχή μας. Έως θανάτου. Και η κραυγή μας ας ακουστεί στα πέρατα. Είναι έγκλημα όσα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες. Έγκλημα απέναντι στη Θεσπρωτία και στην ιδιαίτερη πατρίδα μας που τυχαίνει να βρίσκεται μέσα στα όρια της σκοτεινής γωνιάς της... Ένα έγκλημα που πλημμυρίζει τα μάτια μας δάκρυα και την καρδιά μας με οργή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιέρωμα στην Κατερίνα μας