Πετρολούκας Χαλκιάς απόψε στην ΑΛΛΗ ΟΧΘΗ

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου

ΠΕΤΡΟΛΟΥΚΑΣ ΧΑΛΚΙΑΣ Ήπειρος

Ο μεγάλος δεξιοτέχνης μας ταξιδεύει με το κλαρίνο του στους δρόμους της ηπειρώτικης μουσικής παράδοσης, συντροφιά με τον αδερφό του Αχιλλέα Χαλκιά στο βιολί, τον Χρήστο Ζούμπο στο λαούτο και τον Σπύρο Αλέβροντα στο ηπειρώτικο ντέφι. Κορυφαία στιγμή.

Αυτό το μήνυμα λάβαμε από τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Άλλης Όχθης, τον κ. Αλέξανδρο Λαμπρίδη, και θεωρήσαμε χρέος να ενημερώσουμε και όλους τους δικούς μας φίλους. Πετρολούκας είναι αυτός:



Ζωντανή παράδοση του τόπου μας. Κι ευκαιρία μεγάλη η αποψινή βραδιά στην ΑΛΛΗ ΟΧΘΗ για να τον απολαύσουμε για μια ακόμη φορά.



Τον ίδιο στο κλαρίνο αλλά και τον αδερφό του, τον Αχιλλέα, στο βιολί. Και μαζί το Χρήστο Ζούμπο στο λαούτο και το Σπύρο Αλέβροντα στο ντέφι. Πραγματικά κορυφαία στιγμή η σύμπραξη όλων αυτών των κορυφαίων της δημοτικής μας μουσικής.

Πληροφορίες για τη μουσική σκηνή ΑΛΛΗ ΟΧΘΗ (διεύθυνση, τηλέφωνο, χάρτη κλπ) θα βρείτε εδώ.

Να ενημερώσουμε επίσης πως αξιόλογο είναι το πρόγραμμα της ΑΛΛΗΣ ΟΧΘΗΣ και τις επόμενες μέρες:




Παρασκευή 28 Νοεμβρίου

ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΩΤΟΣ ο κορυφαίος στο στεριανό λαούτο

Ο πρωτομάστορας του στεριανού λαούτου Χρήστος Ζώτος σε μια βραδιά πραγματικό μάθημα για τους νέους μουσικούς και όλους τους φίλους της καλής παραδοσιακής μουσικής. Μαζί του στα κρουστά ο εξαίρετος Ανδρέας Παπάς. Μην το χάσετε!

Σάββατο 29 Νοεμβρίου

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΜΑΡΑΝΤΙΔΗΣ Πόντος

ΟΓιώργος Αμαραντίδης γεννήθηκε στο Καπνοχώρι Κοζάνης. Ο πατέρας του έπαιζε επίσης λύρα και τραγουδούσε. Ξεκίνησε να παίζει στα δεκαπέντε του. Ήρθε στην Αθήνα το 1973, συνεργάστηκε με τη Δώρα Στράτου και τη Δόμνα Σαμίου. Με τη συνοδεία του Ιωάννη Εφραιμίδη στα κρουστά ανατρέχει στην παλαιότερη ποντιακή παράδοση. Μια βραδυά έμπλεη παλμού, με πυρρίχιους και σέρρα, με τικ, διπάτ και "σαράντα μήλα κόκκινα".

Κυριακή 30 Νοεμβρίου

ORIENTAL EXPRESSION Oriental καλειδοσκόπιο

Τό oriental όπως δεν το έχετε ξαναδεί! Με μίξεις flamenco, modern, χοροί έκστασης, τούρκικα τσιγγάνικα, βαλκανικοί ήχοι εώς και rock!!! Στις 9 μμ από το Kαλλιτεχνικό εργαστήρι "ORIENTAL EXPRESSION".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιέρωμα στην Κατερίνα μας