Πόσα εκατομμύρια ετοιμάζουν για τον Μπένο και τη ΜΚΟ ΔΙΑΖΩΜΑ;

Στη Θεσπρωτία που βουλιάζει από ανεργία.

Που τα λουκέτα κάθε μέρα πληθαίνουν.

Που οι μετανάστες γίνονται κάθε μέρα και πιο πολλοί. Και τα φασιστοειδή πληθαίνουν κάθε μέρα τα επεισόδια με ορατό πλέον τον κίνδυνο να ξεφύγει η κατάσταση. Φτάνοντας να ξυλοκοπήσουν φοιτητές των ΤΕΙ της Ηγουμενίτσας γιατί στέκονται αλληλέγγυοι στους μετανάστες.

Στη Θεσπρωτία που προχωράνε παρά τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων τα σχέδια για τη διέλευση του τουρκικών και ιταλικών συμφερόντων αγωγού φυσικού αερίου από το πλέον τουριστικό μέρος του νομού, την Πέρδικα.

Στη Θεσπρωτία που οι σημαντικότεροι αρχαιολογικοί της χώροι φέτος παρέμειναν κλειστοί λόγω ελλείψεως φυλάκων.

Στη Θεσπρωτία που από την ώρα ολοκλήρωσης της Εγνατίας εγκαταλείφθηκε από θεό και ανθρώπους το ορεινό ακριτικό της τμήμα. Και καταργήθηκαν σχεδόν όλα τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ. Λες κι εκεί δεν είναι Ελλάδα.

Στη Θεσπρωτία που το πετρέλαιο και η βενζίνη είναι στα ύψη.

Στη Θεσπρωτία που ελάχιστα πλέον χωριά διαθέτουν δημοτικό σχολείο. Και τα παιδάκια μεταφέρονται με πούλμαν και ταξί σε μεγάλες αποστάσεις για να μάθουν γράμματα.

Στη Θεσπρωτία που προχτές απεργήσανε τα ΚΤΕΛ κόβοντας τα μαθητικά δρομολόγια. Γιατί μένουν απλήρωτα τα έξοδα μεταφοράς των μαθητών. Και ξανάρχισαν μεν αλλά χωρίς να καταβληθεί ολόκληρο το ποσό που χρωστά το κράτος.

Στη Θεσπρωτία που κάθε τρεις και λίγο η αστυνομία πιάνει δεκάδες κιλά ναρκωτικά προερχόμενα από τη γειτονική Αλβανία.


Σ' αυτή τη Θεσπρωτία κατέφθασε σήμερα το ΔΙΑΖΩΜΑ. Για να διαζώσει το αρχαίο θέατρο των Γιτάνων:Για το ΔΙΑΖΩΜΑ έχουμε ξαναγράψει:

http://educandus.blogspot.com/2011/04/blog-post_20.html

όταν πρωτοδιαβάσαμε για την επίσκεψη που σχεδίαζε εδώ ο Σταύρος Μπένος και οι οι άλλοι επιτελείς του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ.

Είναι η ΜΚΟ που εισπράττοντας εκατομμύρια ευρώ από ευρωπαϊκά κονδύλια αναστηλώνει αρχαία θέατρα. Πχ το θέατρο Διονύσου συνοδεύτηκε από 6 εκατομμύρια ευρώ.

Για το αρχαίο θέατρο των Γιτάνων πόσα εκατομμύρια ετοιμάζονται να δώσουν στο ΔΙΑΖΩΜΑ;

Την ίδια ώρα που δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για φύλακα και ολόκληρος ο εκπληκτικής ομορφιάς αρχαιολογικός χώρος των Γιτάνων παραμένει κλειστός και μόνο με ειδική συνεννόηση ανοίγει για να μπορέσουν λίγοι τυχεροί να τον επισκεφθούν.

Παράλληλα μια ακόμη ΜΚΟ έχει αναλάβει δράση στη Θεσπρωτία. Οι Γιατροί του Κόσμου. Με 300.000 ευρώ έχουν αναλάβει για τέσσερις μήνες να φροντίζουν την υγεία των μεταναστών.

Λεφτά λοιπόν μπορεί να μην υπάρχουν ούτε για τα εντελώς απαραίτητα στη Θεσπρωτία, εκατομμύρια όμως ευρώ θα δοθούν στο ΔΙΑΖΩΜΑ;

Και πέρα απ' αυτό. Θα παραδώσουν στην ιδιωτική πρωτοβουλία τους χώρους της πολιτιστικής κληρονομιάς του λαού μας;

Γιατί τότε πληρώνουμε φόρους; Γιατί έχουμε κράτος;

Δεν υπάρχει αρχαιολογική υπηρεσία;

1 σχόλιο:

 1. Γιατί τότε πληρώνουμε φόρους;
  Μα, για να μισθοδοτούνται 500.000 άχρηστοι δημόσιοι υπάλληλοι.(300.000 υπάλληλοι είναι υπέρ αρκετοί, ...αν εργάζονται, φυσικά)
  Γιατί έχουμε κράτος;
  Για να κάνουν «μπίζνες» τα λαμόγια (ιδιώτες και δημόσιοι υπάλληλοι)
  Δεν υπάρχει αρχαιολογική υπηρεσία;
  Υπάρχει, αλλά δεν λειτουργεί για τους παραπάνω λόγους...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφιέρωμα στην Κατερίνα μας