Εκτός από την προτομή του Πύρρου ας βάλουν επιτέλους και το όνομά του στα ελληνικά!

Η είδηση παίζει σε διάφορα τοπικά blogs για την προτομή του βασιλιά Πύρρου που θα κοσμήσει το αεροδρόμιο Ιωαννίνων. Είδηση που στηρίζεται στην ακόλουθη δημοσίευση:






http://www.neoiagones.gr/index.php/-mainmenu-41/20199-2011-08-26-12-45-18.html

Δωρεά του Ιδρύματος Ελληνισμού Αμερικής

Η προτομή του βασιλέα της Ηπείρου, Πύρρου, θα κοσμεί την είσοδο του κρατικού αερολιμένα Ιωαννίνων που φέρει και το όνομά του, μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων εργασιών που γίνονται στο χώρο.


Η πρωτοβουλία ανήκει στο Ίδρυμα Ελληνισμού Αμερικής και στον πρόεδρό του, Μιχάλη Σέρβο, ο οποίος έχει και στο παρελθόν προβεί σε ανάλογες προσφορές, τιμώντας μεγάλες προσωπικότητες της ιδιαίτερης πατρίδας του.

Ο κ. Σέρβος βρέθηκε σήμερα στο χώρο του αεροδρομίου όπου και συναντήθηκε με τον αερολιμενάρχη Βασίλη Μητσιμάρη με τον οποίο οργανώνουν τις λεπτομέρειες για το ακριβές σημείο όπου θα τοποθετηθεί η προτομή.

Αξίζει να θυμίσουμε πως η ονοματοδοσία του αερολιμένα σε «Βασιλέας Πύρρος» είχε γίνει κατόπιν ενεργειών του κ. Σέρβου όταν εκείνος κατείχε τη θέση του προέδρου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας.

Σήμερα, σαν πρόεδρος μιας άλλης οργάνωσης που προάγει τον ελληνισμό στο εξωτερικό, έρχεται να προσθέσει και την προτομή του Πύρρου στο αεροδρόμιο, τιμώντας για μια ακόμη φορά τον Ηπειρώτη Βασιλιά.

Ο κ. Σέρβος αφού ευχαρίστησε τους πρώην Δημάρχους Ιωαννιτών Νίκο Γκόντα Πασσαρώνος Σάκη Βλέτσα και Περάματος Μιχάλη Κασσή, τον πρώην Διευθυντή της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας Δημήτρη Σταμάτη, τον πρώην Νομάρχη Ιωαννίνων και νυν Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη και τον πρώην υπουργό Μεταφορών Μιχάλη Λιάπη, για την αποδοχή της πρότασης να ονομασθεί το αεροδρόμιο σε Β. Πύρρος, σημείωσε πως η προτομή που θα προστεθεί, θα υπενθυμίζει ότι «οι ήρωες μας κρατούν όρθιους, ενώνουν τον ελληνισμό, μας γεμίζουν με περηφάνια και μεταδίδουν την ιστορία μας».

Ο κ. Σέρβος σημείωσε ακόμα ότι «η Ήπειρος γεννήθηκε με τον Πύρρο και μεγάλωσε μαζί του» και γι' αυτό η δωρεά από πλευράς του Ιδρύματος της προτομής του είναι ελάχιστος φόρος τιμής.

Αυτή δεν είναι η πρώτη δωρεά του κ. Σέρβου στην Ήπειρο, αφού ο ίδιος έχει δωρίσει το άγαλμα της Ολυμπιάδας που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, το άγαλμα του Πύρρου που κοσμεί την ομώνυμη πλατεία στο Μώλο και το άγαλμα της Πωγωνίσιας Μάνας.

Σύμφωνα με τον ίδιο δε, το έργο του δε θα σταματήσει εδώ και επόμενος στόχος είναι ένα άγαλμα στη μνήμη της Δρενοπολίτισας Μάνας

Από την πλευρά του ο αερολιμενάρχης Β. Μητσιμάρης διαβεβαίωσε τον πρόεδρο του Ιδρύματος Ελληνισμού Αμερικής πως η τελετή για τα αποκαλυπτήρια της προτομής θα γίνει σύντομα, καθώς όπως είπε, οι μελέτες για την διαμόρφωση της εισόδου - εξόδου του αεροδρομίου, έχουν τελειώσει και οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα.





Καλά και όμορφα όλα αυτά. Αλλά ας φροντίσει επιτέλους κάποιος να κρεμάσει και μια ταμπέλα στα ελληνικά με το όνομα του αεροδρομίου. Γιατί εδώ και καιρό που περνάω από το αεροδρόμιο βλέπω μονάχα αυτό:








IOANNINA AIRPORT


KING PYRROS


Και πουθενά, στην πρόσοψη του αεροδρομίου, μια ταμπέλα με το όνομα του αεροδρομίου στα ελληνικά! Κατά τα άλλα η μετονομασία του αεροδρομίου ενώνει λέει τον ελληνισμό! Είναι, φαίνεται, ένας νέος ελληνισμός αυτός, που επικοινωνεί αγγλιστί και όχι στη γλώσσα των προγόνων του και στη γλώσσα του Πύρρου.

1 σχόλιο:

  1. Δεν καταλαβαίνω γιατί το κάνουν αυτό οι αρμόδιοι ενώ βλέπουν οτι όλοι (οι Έλληνες) είναι δυσαρεστημένοι με αυτό το θέαμα που αντικρύζουν. Ωραία τα αγγλικά μιας και είναι και αεροδρόμιο ώστε να καταλαβαίνουν και οι ξένοι που δεν γνωρίζουν την γλώσσα μας την οποία δεν προβάλλουμε καθόλου φένεται μέσα στην Ελλάδα, ωραία και η προτομή αλλά ναι θα έπρεπε και στα ελληνικά, χάθηκαν τα χρήματα για να γίνει αυτό το ΤΕΡΑΣΤΙΟ έργο ??
    Στο διεθνές αεροδρόμιο Κέρκυρας (από το οποίο εξυπερητούνται πολλοί Ηπειρώτες και ξένοι αφού της Πρέβεζας είναι μικρότερο και τα Ιωάννινα είναι μικρό, παλιό και εσωτερικών πτήσεων μόνο) γράφει AIRPORT I. KAPODISTRIAS και δίπλα ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ Ι. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ. Πολύ δύσκολο να γίνει στα Ιωάννινα αυτό εεέ??
    Ας ελπίσουμε πως όοοοοοοταν κάαααποτε ολοκληρωθεί το σύγχρονο γεφύρι της Άρτας, δηλ. η κατασκευή του νέου Αερολιμένα Ιωαννίνων, θα γράψουν το όνομα και στις δύο γλώσσες επιτέλους.
    >>>>Θέλουν να σεβαστούν την ξένη γλώσσα γραφωντάς το στα αγγλικά αλλά εδώ δεν υπάρχει σεβασμός προς απέναντι στην δικιά μας γλώσσα>>>

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφιέρωμα στην Κατερίνα μας