Η Μαγική εικόνα έχει απλώσει τα πλοκάμια της και στη Θεσπρωτία

Μαγική εικόνα: Πλήθη κόσμου διαδηλώνουν στους δρόμους αξιώνοντας να επιταχυνθεί το κυβερνητικό έργο. Εξαλλοι με τις καθυστερήσεις συνταξιούχοι σπεύδουν να επιστρέψουν τα 200 ευρώ από το δώρο του Πάσχα για να συμβάλουν στην εθνική ανόρθωση. Νέα παιδιά που ψάχνουν δουλειά με το κιάλι, τρέχουν να γραφτούν σε ειδικούς καταλόγους εθελοντών για τζάμπα δουλειά. Ολοι προετοιμάζονται για τα χειρότερα και υποτάσσουν τα όνειρά τους στο κυβερνητικό σχέδιο: Περικοπή των πάντων για να μπορέσουν να κάνουν Πάσχα σαν άνθρωποι οι κυρίες Λάτση - Αλαφούζου και λοιπό συνονθύλευμα.

Μαγική εικόνα τέλος. Θα 'θελαν ορισμένοι να 'ναι έτσι. Η αναφορά τους σε πολίτες που προετοιμάζονται για τα χειρότερα κατανοώντας ότι έτσι πρέπει να γίνει, είναι κλασική περίπτωση υποβολής. Προσπαθούν να πείσουν τον καθένα ότι αυτό κάνει ο διπλανός του. Αυτός ο «διπλανός» δεν υπάρχει. Τον κατασκευάζει ο αστικός Τύπος, για να πειστούν πραγματικοί άνθρωποι - που όλο και περισσότερο αναζητούν τρόπο να αντιπαλέψουν τη βαρβαρότητα - να μην παλέψουν.

Γιατί η κατάσταση πράγματι θα χειροτερεύει, αλλά αυτό σημαίνει και όξυνση της ταξικής πάλης σε όλες τις εκφάνσεις της. Η αστική τάξη χρειάζεται χρόνο και προσπαθεί να τον κερδίσει με τέτοια τεχνάσματα. Για την εργατική τάξη μια τέτοια πορεία υποταγής στο σχεδιασμό των αστών είναι πορεία προς το θάνατο.

Ισα ίσα, τώρα που οι καπιταλιστές έχουν πρόβλημα, τώρα πρέπει ο αγωνιζόμενος λαός να οξύνει τα αδιέξοδα των αστών. Τώρα πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός αυτών που ανοιχτά, καθαρά θα δηλώνουν απόλυτα αδιάφοροι για κάθε αδιέξοδο της αστικής τάξης και θα εγκαταλείπουν μαζικά τις πολιτικές της εκφράσεις (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και κάθε άλλο συμπλήρωμά τους).

Το παραμύθι περί «αλλαγής οικονομικού μοντέλου» πρέπει να «γιουχάρεται» κάθε φορά που θα εκφωνείται. Το σύστημα παραμένει το ίδιο και μάλιστα αναπτύσσεται στο χειρότερό του: Πιο πολύ και πιο φτηνοί εργάτες, πιο ισχυρά μονοπώλια.

Το κλάμα για τον ελληνικό λαό είναι το ίδιο με το κλάμα για τους γειτονικούς λαούς που οι αστοί αναλυτές διαπιστώνουν με λύπη ότι «δεν εξεγέρθηκαν». Εδώ, η ωμή ιμπεριαλιστική επέμβαση γίνεται προσπάθεια να ντυθεί με «λαϊκή ανάγκη». Παραμένει, όμως, επέμβαση από εκείνες που «με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν». Κι όσες πένες το κρύβουν επιβεβαιώνουν ότι είναι ταγμένες απέναντι...

________________________________________

Αναδημοσιεύουμε τη Μαγική εικόνα από το σημερινό φύλλο του Ριζοσπάστη καθώς τα πλοκάμια της φτάνουν και ως τη δική μας αυλή, στη Θεσπρωτία, και μάλιστα με ιδιαίτερη πρεμούρα στο σκέλος που αφορά τον εθελοντισμό.

Εν μέσω Σαρακοστής, και της θρησκευτικής και της άλλης που τείνει να λάβει τη μορφή της χρόνιας και της διαρκείας, καλέσανε εκπρόσωπο ΜΚΟ για να μας μάθει τι εστί εθελοντισμός και περιβάλλον και ποία η έννοια του ενεργού πολίτη.

Μια βδομάδα αργότερα οι Θεσπρωτοί υπέγραφαν τη δική τους ενεργή συμμετοχή στα δρώμενα του τόπου τους. Με γενικό ξεσηκωμό (ακόμη μια φορά) όλων των κατοίκων της Πέρδικας ενάντια στα σχέδια περιβαλλοντικής καταστροφής της περιοχής τους και στην εμμονή των μεγάλων να διχοτομήσουν την Πέρδικα με τον αγωγό φυσικού αερίου.

Ενεργούς πολίτες δε θέλατε, κύριοι; Ενεργοί θα μένουμε και στις επάλξεις για να περιφρουρήσουμε τη ζωή μας!

Κι επειδή δεν τους φτάνει να "σώσουν" το περιβάλλον, μας ετοιμάζουν και νέους "σωτήρες" αμέσως μετά το Πάσχα! Αυτή τη φορά έρχεται ο κ. Μπένος και το ΔΙΑΖΩΜΑ να "διαζώσουν" τα αρχαία θέατρα της Ηπείρου! Έναντι - Κύριος γνωρίζει - πόσων εκατομμυρίων ευρώ... όπως συνηθίζει να εισπράττει το ΔΙΑΖΩΜΑ για τις διαζωστικές του επεμβάσεις στα μνημεία πολιτισμού!

Παράλληλα, κάτω από τη γέφυρα της Εγνατίας, το βαν των ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ φροντίζει έναντι αδρού ποσού την υγεία των μεταναστών!

Πήξαμε πια στη Θεσπρωτία στις ΜΚΟ και στους ... εθελοντές! Μια μαγική εικόνα που προσπαθεί να παραπλανήσει για τα τεράστια προβλήματα που ταλανίζουν το νομό μας και να κατευνάσουν την οργή του κοσμάκη.

Προς επίρρωσιν της αληθινής εικόνας της Θεσπρωτίας και του κινήματος των ενεργών πολιτών της, παραθέτουμε το ακόλουθο από χτεσινή μόλις ανάρτηση σε περδικιώτικο ιστολόγιο:

http://perdika-thesprotias.blogspot.com/2011/04/blog-post_5108.html

ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΔΙΚΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΤΗ ΔΕΠΑ ΣΕ ΑΤΑΚΤΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ!Η ΔΕΠΑ ΑΠΕΣΥΡΕ ΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΠΑ-ΜΑΛΙ!!!

Οι κατοικοι της Περδικας αναγκασαν την ΔΕΠΑ να παρει την εξεδρα απο το Παρπα-μαλι!
Επισημες πληροφοριες απο τη ΔΕΠΑ κανουν λογο για βλαβη στην εξεδρα.

Δυναμικο αγωνιστικο παρων απο κατοικους της Περδικας και της Παργας .Πληθος κατοικων διαδηλωσαν ειρηνικα τοσο απο ξηρας οσο κι απο θαλασσης στη περιοχη ''ΟΜΠΡΕΛΑ 2 '' ,στην οποια η ΔΕΠΑ εστεισε πλωτη εξεδρα.

Η ΔΕΠΑ ειχε την συμπαρασταση τοσο των μπατσων (ενστολων και ασφαλιτων) οσο και του λιμενικου!

Ειναι χαρακτηριστικο οτι το λιμενικο ελεγχε ολα τα καικια που εβγαιναν απο το λιμενα του Αριλλα και δεν επετρεπαν να πλησιασουν την εξεδρα!Επισης παρων ηταν και ο διοικητης του Λιμενικου σωματος Ηγ/τσας.

Το ερωτημα μου ειναι πως βρεθηκαν τα Σωματα Ασφαλειας στο Παρπαμαλι.Ποιος εδωσε την εντολη?

Ειναι δυνατον μια υπηρεσια που ειναι κρατικη , να φυλαει σαν αλλοι γενιτσαροι τα συμφεροντα πολυεθνικων εταιριων και να στρεφονται εναντιον απλων πολιτων?

Που ειναι ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ της περιοχης να μπει μπροσταρης στον αγωνα?

ΝΙΠΤΕΙ ΤΑΣ ΧΕΙΡΑΣ ΤΟΥ ΣΑΝ ΑΛΛΟΣ ΠΟΝΤΙΟΣ ΠΙΛΑΤΟΣ?Ταιριαζει και με την ημερα!
Παντως η παρουσια των μπατσων ηταν διακριτικη και δεν ενοχλησαν τους κατοικους.
Ενα αλλο κρισιμο ερωτημα ειναι αν ειχε αδεια η ΔΕΠΑ για την εξεδρα.

Ερωτηματικα προκαλει η σταση του κ.Τζιοβαρα, ο οποιος πριν λιγες μερες ελεγε οτι θα ζητηθει η συναινεση της τοπικης κοινωνιας και σημερα ειναι εξαφανισμενος!!!

Που ειναι ο αντιπεριφερειαρχης Θεσπρωτιας?

Που ειναι ο Βουλευτης Θεσπρωτιας?

Αξιος ο μισθος τους!

Η ΠΕΡΔΙΚΑ ειναι αποφασιμενη να μην αφησει κανεναν αγωγο και καμια ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΔΕΠΑ ( ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ) να μετατρεψουν την περιοχη σε Ασπροπυργο!!!


Μια νέα Κερατέα ζει και αγωνίζεται στη Θεσπρωτία. Συνέχεια των αγώνων των Θεσπρωτών είκοσι ολόκληρα χρόνια πριν για τον Καλαμά. Μα σε κάποιων το μυαλό δεν μπορεί να χωρέσει η αλήθεια και έχουν βαλθεί με τα πινέλα τους να τη μπογιατίσουν κατά πώς τους βολεύει. Και τους ενεργούς πολίτες να τους μετατρέψουν σε καραγκιοζάκια της κάθε ΜΚΟ και της κάθε πολυεθνικής... Κούνια που τους κούναγε!

Ακολουθούν και φωτογραφίες. Από το ίδιο περδικιώτικο ιστολόγιο. Όχι μαγικές. Ρεαλιστικές και αυθεντικές. Και η μόνη μαγεία είναι η λεβεντιά των ανθρώπων της Θεσπρωτικής γης:








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιέρωμα στην Κατερίνα μας