Βραχνάς η απλήρωτη εργασία ή ντροπή και ξεφτίλα;

Το μεσημέρι διάβαζα την απάντηση του συλλόγου εμποροϋπαλλήλων Θεσπρωτίας σε ένα σούπερ μάρκετ που πρόσφατα απέλυσε τρεις υπαλλήλους του. Η αιτία της απόλυσης ήταν λέει το σούπερ μάρκετ πως οι τρεις υπάλληλοι υπεξαίρεσαν εμπόρευμα. Η άλλη πλευρά πάλι καταγγέλλει ότι το συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ υποχρέωνε τους υπαλλήλους να παίρνουν αντί για ολόκληρο το μισθό τους σε είδος την αμοιβή. Δηλαδή ρύζι, μακαρόνια κλπ αντί για λεφτά!!!

Τώρα διαβάζω εδώ

http://epirusgate.blogspot.com/2011/04/blog-post_1712.html

για το βραχνά των απλήρωτων φαρμακοποιών και γιατρών!

"Στο μέτωπο που έχει ανοίξει η κυβέρνηση με τους απλήρωτους εδώ και μήνες φαρμακοποιούς και τους ελεύθερους επαγγελματίες γιατρούς δεν πρόκειται να κλείσει εύκολα. Οι οφειλές του ασφαλιστικού ταμείου των δημοσίων υπαλλήλων, του ΟΠΑΔ, αποτελούν μεγάλο βραχνά και για τις δύο επαγγελματικές ομάδες. Για αρκετά μέλη των ομάδων αυτών τίθεται πια και θέμα επιβίωσης, με τα χρέη προς τις προμηθεύτριες εταιρίες να έχουν συσσωρευτεί."

Την ίδια ώρα απλήρωτοι μένουν και πολλοί άλλοι εργαζόμενοι. Πχ εκπαιδευτικοί με ΕΣΠΑ, σχολικοί τροχονόμοι κλπ. Ενώ εξαναγκάζονται άλλες επαγγελματικές ομάδες να δεχτούν μείωση των χρωστούμενων και μάλιστα σε μεγάλο ποσοστό. Πχ τα ΚΤΕΛ για τα μαθητικά δρομολόγια.

Άσε πια τις μέσω νομοθετικής ρύθμισης μείωσης μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις...

Και ρωτώ: Είναι απλά ένας βραχνάς αυτό; Ή ντροπή και ξεφτίλα;

Από τη μια μας έχουν λιανίσει τα κόκαλα στην ακρίβεια και από την άλλη μας κόβουν μισθούς, αμοιβές ή και δεν τα πληρώνουν καθόλου.

Και έχουν και έτοιμο το επιχείρημα. Για να μη χρεοκοπήσει η χώρα γίνονται όλα!

Μπα; Θα; Θα χρεοκοπήσει; Μα εμείς, ο λαός, το έχουμε κιόλας πάθει. Ποιο θα μας λένε;

Πάντως ειδικά για τους γιατρούς που μένουν απλήρωτοι, ας δείξουν λίγη κατανόηση... Την ίδια ώρα που αυτοί περιμένουν τα δεδουλευμένα τους, εισπράττουν οι συνάδελφοί τους της ΜΚΟ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ 300.000 ευρώπουλα για να προσφέρουν τετράμηνη υγειονομική φροντίσα στους λαθρομετανάστες. Πώς να περισσέψουν χρήματα και για τους ασφαλισμένους; Ας φτιάξουν λοιπόν κι αυτοί καμιά ΜΚΟ για να δουν το χρώμα του χρήματος. Γιατί αυτή είναι η νέα μόδα, οι Μη κυβερνητικές οργανώσεις!

Και το ίδιο να κάνουν και τα ΚΤΕΛ. Να το παίξουν ΜΚΟ. Και χρήμα θα εισπράττουν και βραβεία για το κοινωνικό τους έργο και τον εθελοντισμό τους!

Αυτά, ήθελα να ξέρω, δεν τα βλέπει η περίφημη Τρόικα; Το χρήμα που ρέει προς τις ΜΚΟ; Ή τα βλέπει και σημασία δε δίνει; Μέχρι να διαλυθεί τελείως η οικονομία της χώρας;

Είναι δυνατόν έτσι να υπάρξει η περιζήτητη ανάπτυξη; Με το οικονομικό χάος που επικρατεί; Που δουλεύεις και δεν ξέρεις αν θα πληρωθείς για τη δουλειά σου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιέρωμα στην Κατερίνα μας