Νέο Μουσείο Ακρόπολης: Δεν υπάρχουν πρωινές επισκέψεις για σχολεία!Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς είναι προ των πυλών. Σε μία βδομάδα ακριβώς από σήμερα θα γίνει ο αγιασμός.


Οι εκπαιδευτικοί βεβαίως είναι ήδη στη θέση τους από την 1η Σεπτέμβρη. Και έως τις 11 του μήνα προετοιμάζουν το έργο αυτής της χρονιάς. Ανάμεσα στα υπόλοιπα κλείνουν και διδακτικές επισκέψεις για τις τάξεις τους.


Έτσι κι εγώ, σηκώθηκα σήμερα νωρίς νωρίς και έβαλα μπρος να κλείσω ραντεβού επισκέψεων με μουσεία, μνημεία κλπ. Έχοντας πάρει απόσπαση σε νέο σχολείο, δε θα μπορούσα σε καμία περίπτωση να κάνω κάτι τέτοιο νωρίτερα. Μόλις την 1η του μήνα εμφανίστηκα και ανέλαβα υπηρεσία στη νέα μου θέση, στις 2 του μηνός μου ανατέθηκε τάξη, χτες έκανα έρευνα και προγραμματισμό και σήμερα ήρθε η ώρα να πάρω τηλέφωνο...


Τα σημειώνω όλα αυτά για να μη θεωρήσει κανείς πως ολιγώρησα ή άργησα στο ελάχιστο.


Έχοντας λοιπόν την Τετάρτη τάξη του δημοτικού, την τάξη που διδάσκεται την ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας, και όντας σε σχολείο που απέχει λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της πρωτεύουσας, ποιο άλλο μουσείο θα καλούσα πρώτο εκτός από το Νέο Μουσείο Ακρόπολης; Τηλέφωνο 210 9000900 και εσωτερικό 2 για ομαδικές επισκέψεις...


Το κάλεσα λοιπόν και αφού έμεινα αρκετά στην αναμονή και αφού έκλεισε η γραμμή αρκετές επίσης φορές, κατάφερα στο τέλος να μιλήσω με την τηλεφωνήτρια στην άλλη άκρη...


Λυπάμαι, μου λέει, δεν έχουμε καθόλου επισκέψεις για σχολεία ως το τέλος της χρονιάς παρά μόνο για μετά τις 2.30 το μεσημέρι!!!


Μα, δεσποινίς, της λέω, τα σχολεία είναι πρωινά...


Ναι, το ξέρω, μου απάντησε, αλλά όλες οι πρωινές επισκέψεις έχουν κιόλας κλειστεί.


Πότε κιόλας; Και από ποιον; Ακόμη καλά καλά δεν άρχισε η χρονιά...


Και να πεις ότι είναι μια οποιαδήποτε τάξη; Τεταρτάκια είναι και θα ακούσουν τα καημενούλια φέτος ουκ ολίγα για την κλασική μας αρχαιότητα. Και μερικά θα βλέπουν και από την ταράτσα τους ακόμη το βράχο της Ακρόπολης... Σας το είπα ότι είμαστε πολύ κοντά. Τόσο κοντά και τόσο μακριά όμως.


Κρίμα. Ειλικρινά κρίμα.


Ελπίζω βέβαια κάποιος αρμόδιος να δει το θέμα και να κάνει κάτι. Γιατί παρά τα όσα μου είπε η τηλεφωνήτρια διατηρώ πολλές επιφυλάξεις για το όλο ζήτημα. Δεν μπορεί από τις 4 του Σεπτέμβρη να έχουν κλειστεί όλες οι πρωινές επισκέψεις για σχολεία... Ή τουλάχιστον θα έπρεπε να έχουν ληφθεί μέτρα ώστε να προηγηθούν οι τάξεις δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου που έχουν στην ύλη τους την κλασική αρχαιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιέρωμα στην Κατερίνα μας