Το Ισραήλ παραβίασε και πάλι την εκεχειρία στη Γάζα








Νέοι νεκροί και τραυματίες σήμερα στην πολύπαθη Γάζα. Όπως δημοσίευσε πριν από λίγο το ΒΗΜΑ:

Αεροπορική επιδρομή στη νότια Γάζα εξαπέλυσε το Ισραήλ λίγες ώρες μετά το θάνατο στρατιώτη από πυροδότηση εκρηκτικού μηχανισμού κοντά σε περίπολο κατά μήκος των συνόρων. Πρώτη μείζονα παραβίαση της ανεπίσημης εκεχειρίας παρουσία του ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ Τζορτζ Μίτσελ και του επικεφαλής ΚΕΠΠΑ Χαβιέρ Σολάνα στη Μέση Ανατολή...

Από την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη νότια Γάζα τραυματίστηκε μαχητής της Χαμάς που επέβαινε σε μοτοσυκλέτα, ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για άλλον ένα τραυματία.

Το αεροπορικό χτύπημα ακολούθησε την πυροδότηση εκρηκτικού μηχανισμού τη στιγμή της διέλευσης ισραηλινής περιπόλου κοντά στο συνοριακό πέρασμα Κισουφίμ. Ένας Ισραηλινός στρατιώτης σκοτώθηκε ακαριαία και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν στην επίθεση, την ευθύνη της οποίας δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής καμία παλαιστινιακή οργάνωση.

Μετά την έκρηξη της βόμβας σημειώθηκαν μικρής διάρκειας συγκρούσεις με Ισραηλινούς στρατιώτες που διέσχισαν τη μεθόριο, εισβάλλοντας στο νότιο τομέα της Λωρίδας της Γάζας -ανατολικά της Χαν Γιουνές- σε αναζήτηση των δραστών της επίθεσης.

Οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ προς την κατεύθυνση ενός αγροκτήματος και κατά πληροφορίες -που δεν επιβεβαιώνει το Ισραήλ- σκοτώθηκε ένας Παλαιστίνιος αγρότης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΒΗΜΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιέρωμα στην Κατερίνα μας