Γενέθλια μέρα σήμερα του Αρχάγγελου της Κρήτης

Μια τέτοια μέρα φωτεινή, στις 7 Ιούλη του 1936, είδε το φως του κόσμου στα Ανώγεια της Κρήτης ένα μωράκι που έμελλε να μαγέψει τους ανθρώπους της γενιάς του με την αγγελική φωνή του: Ο Νίκος Ξυλούρης.


Ο Νίκος που έφυγε τόσο νωρίς από κοντά μας, μόλις στα 44 χρόνια του, στις 8 Φλεβάρη του 1980. Πρόλαβε όμως στη σύντομη ζωή του να γίνει σύμβολο και να αγαπηθεί από χιλιάδες ανθρώπους.

Η φωνή του Ξυλούρη έχει δεθεί για πάντα με το κορυφαίο γεγονός του Πολυτεχνείου. Το ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΞΑΣΤΕΡΙΑ θα συνοδεύει στους αιώνες τις μνήμες μας από την ωραιότερη εξέγερση που έκανε ποτέ ο λαός μας, των νέων και των αγγέλων μας. Κι ο Νίκος ένας αρχάγγελος με τη φωνή του να τους δίνει το ρυθμό:


Αυτή την ξαστεριά κυνήγησε σε όλη τη ζωή του ο Νίκος Ξυλούρης και κάθε φορά που κι εμείς την αναζητάμε τη δική του φωνή ακούμε να αναρωτιέται ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟ ΣΚΟΙΝΙ:



Όπως την ακούμε και σε χίλια δυο άλλα τραγούδια που μας άφησε δώρο. Από τα πιο αγαπημένα μας το ΗΤΑΝΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ:



Σήμερα όμως μέρα που γεννήθηκε αξίζει να ακούσουμε και το ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ, όχι μόνο για τη φωνή του αλλά και για τους στίχους. Ποιο καλύτερο βιογραφικό του θα μπορούσαμε να ακούσουμε;





_____________________



  • Τη μέρα μας τη θύμισε στο φόρουμ του HOMA EDUCANDUS o Ζορμπάς, ένα νέο παιδί που δεν πρόλαβε να χαρεί από κοντά τον Ξυλούρη. Κι είναι απόδειξη αυτό πως ο Νίκος Ξυλούρης ποτέ δεν πέθανε, ζει για πάντα στις καρδιές μας. Ζορμπά, ήταν μεγάλη η χαρά που μας έδωσες... Εκ βαθέων τα ευχαριστήρια.

  • Για τη ζωή και το έργο του Νίκου Ξυλούρη επισκεφθείτε το σάιτ Μοίρες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιέρωμα στην Κατερίνα μας