Η ταλαιπωρία μας από τη ΔΕΗ δεν έχει τέλος, μόνο τέλη!!!



Πολύ θα το ήθελαν μερικοί να δουν τους καταναλωτές να τα βάζουν με τους απεργούς εργαζομένους της ΔΕΗ. Αλλά... Κάποιοι από τους καταναλωτές συμβαίνει να έχουμε υπάρξει και οι ίδιοι απεργοί στο παρελθόν και συμβαίνει να μην ξεχνάμε τη σπέκουλα που δέχτηκε και η δική μας απεργία. Όπως συμβαίνει να γνωρίζουμε από πρώτο χέρι πώς τα εκάστοτε αφεντικά καταφέρνουν να δημιουργούν εντυπώσεις σε βάρος των απεργών.

Κυρίως όμως όλοι οι εργαζόμενοι σήμερα γνωρίζουμε πως δεν πάει άλλο η κατάσταση με το ασφαλιστικό. Και έχουμε μήνες τώρα που απεργούμε και διαμαρτυρόμαστε... Όλοι βρισκόμαστε με την ψυχή στο στόμα για το μαύρο μέλλον που βλέπουμε να μας περιμένει. Πώς λοιπόν να τα βάλουμε με τους απεργούς της ΔΕΗ; Αφού για τον ίδιο λόγο απεργούν κι εκείνοι. Στο ίδιο καζάνι βράζουν με όλους εμάς τους υπόλοιπους φουκαράδες που μας ξεζουμίζουν καλά καλά και στο τέλος μας πετούν στον κάλαθο των αχρήστων με μια σύνταξη πείνας...


Εμείς, στην απεργία αυτοί είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων. Ολόψυχα και με όλες μας τις δυνάμεις. Και με όλη την ταλαιπωρία που τραβάμε... Την απίθανη χωρίς τέλος ταλαιπωρία. Όχι μόνο γιατί πιστεύουμε στο δίκαιο του αγώνα τους αλλά και γιατί καταλαβαίνουμε και βλέπουμε πως η ταλαιπωρία αυτή δεν έχει αιτία την απεργία των εργαζομένων αλλά τη διοίκηση της επιχείρησης.

Είναι η διοίκηση που δε αντιμετωπίζει με τη δέουσα σοβαρότητα τα προβλήματα που προκαλούνται από την απεργία. Δεν ξέρω αν είναι σκόπιμα ή από ανευθυνότητα και έλλειψη οργάνωσης. Και ποσώς με ενδιαφέρει η ακριβής αιτία.

Καταλαβαίνω και δέχομαι ότι απεργία γίνεται. Θα μείνουμε και κάποιες ώρες χωρίς ρεύμα. Αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί δεν υπάρχει ενημέρωση το πού και πότε θα κοπεί το ρεύμα. Είναι αυτό που έχει τινάξει τον προγραμματισμό της ζωής μας στον αέρα και όχι οι αναγκαίες διακοπές ρεύματος.

Γύρισα σήμερα από τη δουλειά μου κατάκοπη. Το ρεύμα κομμένο. Ανακοίνωση καμία... Πήρα τις σκάλες και ανέβαινα. Είναι και τα ρημάδια τα χρόνια που κόβουν τα γόνατα. Κι όταν κάποια στιγμή έφτασα στο σπίτι, έμεινα να περιμένω πότε θα ευαρεστηθεί η κυρία ΔΕΗ να μου επιτρέψει να συνεχίσω τη ζωή μου. Φαγητό να φτιάξεις; Γιοκ... Πλυντήριο τα ρούχα της βδομάδας; Σκούπα; Να δεις τηλεόραση; Να σερφάρεις στο ίντερνετ; Να κάνεις ένα μπάνιο; Σίδερο; Τι;;;;;;;; Τίποτα δεν μπορείς να κάνεις χωρίς ρεύμα. Ούτε καν τηλέφωνο... Μένεις και περιμένεις. Και λες, τώρα θα με λυπηθούν τα καλά πνεύματα.

Δυο ώρες από τη ζωή μου στο κενό. Και δυο χτες. Και δυο προχτές... Και άλλες τόσες από της γειτόνισσας... και τόσων εκατομμυρίων ανθρώπων. Καταλαβαίνετε κύριοι της ΔΕΗ σε τη απελπιστική κατάσταση μας έχετε φέρει; Πόσο κοστίζει αυτή σας η συμπεριφορά; Και πόσο ο κόσμος έχει ξυπνήσει και καταλαβαίνει ποιος πραγματικά φταίει για την ταλαιπωρία μας;

Άδικα ελπίζετε να τα βάλουμε με τους απεργούς. Καλά κάνουν και απεργούν. Σήμερα αυτοί, αύριο εμείς. Γιατί το ασφαλιστικό δεν αστειεύεται. Ο αγώνας τους είναι και δικός μας.

Ξέρετε μόνο να ακριβαίνετε κάθε τρεις τα τιμολόγια... Να μας τσουρουφλίζετε με τους λογαριασμούς. Ο τελευταίος ο δικός μου έγραφε 84,63 ευρώ... ο αντίστοιχος περσινός έγραφε 60... Εκκαθαριστικός και ο ένας, εκκαθαριστικός και ο άλλος. Και τίποτε δεν έχει αλλάξει στον τρόπο ζωής μου. 24 ευρώ περισσότερα... Ποιος σας είπε ότι πήραμε αύξηση στους μισθούς μας και απλώσατε βαθύτερα το χέρι στη τσέπη μας; Αλλά και να παίρναμε, σας τη χρωστάμε να σας τη δώσουμε;

Και μη μου πείτε για το πετρέλαιο που ακρίβυνε. Ποσώς με ενδιαφέρει. Γιατί πάνω από το μαύρο ζουμί είναι ο ιδρώτας των ανθρώπων. Και πάνω από τα κέρδη της επιχείρησης είναι ο άνθρωπος! Αυτός ο άνθρωπος που τόσες μέρες τώρα του έχετε κάνει τη ζωή κόλαση.

Όχι μονάχα για όσα έγραψα παραπάνω... Αυτά είναι ένα τίποτα... Βάλτε πόσοι άνθρωποι κλειστήκανε σε ασανσέρ γιατί δεν υπήρχε ειδοποίηση πως θα κοπεί το ρεύμα... Πόσοι ηλικιωμένοι και άρρωστοι έμειναν ξαφνικά στο σκοτάδι δίχως δυνατότητα να αντιδράσουν... Πόσοι πέταξαν ένα φαγητό που έμεινε στη μέση το μαγείρεμα; Πόσες συσκευές αχρηστεύτηκαν; Και πόσοι ακόμη επαγγελματίες έχουν φτάσει σε όρια παραλογισμού με τις ζημιές που παθαίνουν από τις απρογραμμάτιστες διακοπές;

Δεν είμαι ηλεκτρολόγος να ξέρω τα τι και τα πώς από τεχνικής άποψης. Και δεν είμαι και παράλογη να απαιτώ να έχω ρεύμα 24 ώρες το 24ωρο σε καιρό απεργίας. Λέω όμως πως η πατρίδα μου ανήκει στις πολιτισμένες χώρες και δεν μπορεί να ζούμε το πλήρες τριτοκοσμικό μπάχαλο αυτών των ημερών... Κόψτε το ρεύμα όσες ώρες νομίζετε ότι είναι αναγκαίο. Αλλά, ενημερώστε μας!!! Να ρυθμίσουμε κι εμείς τη ζωή μας που έχει αποδιοργανωθεί τελείως.

Και μη μου πει κανείς για το σάιτ της ΔΕΗ.... Μπήκα και είδα... Απάντηση όμως για τη διακοπή του σήμερα δεν πήρα... Αφού ο προγραμματισμός αφορούσε τη χτεσινή μέρα:

Eνημέρωση πελατών με Πίνακες Προγραμματισμένων Περικοπών ηλεκτρικού ρεύματος (τελευταία ενημέρωση 19:30) (6-Μαρ-2008)

Ως καταναλωτής λοιπόν και ως πολίτης αυτής της χώρας, διαμαρτύρομαι με όλη τη δύναμη της φωνής μου για την απαράδεκτη συμπεριφορά των υπευθύνων της ΔΕΗ. Για την χωρίς τέλος ταλαιπωρία μας. Και για τα χαράτσια που κάθε τρεις και λίγο μας φορτώνουνε. Και απαιτώ να ικανοποιήσουν το συντομότερο δυνατό τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στην επιχείρησή τους για να μπορέσει η ζωή μας να πάρει και πάλι τον κανονικό της ρυθμό.

Κυρίως όμως δε δέχομαι η δική μας ταλαιπωρία να γίνεται μοχλός πίεσης κατά των απεργών εργαζομένων. Γιατί τα αιτήματά τους είναι και δικά μας αιτήματα. Και τους λέω ότι αντέχουμε την ταλαιπωρία. Και ξέρουμε πως ευθύνεται η ΔΕΗ που η ταλαιπωρία αυτή γίνεται απρογραμμάτιστα και μας έχει διαλύσει τη ζωή. Όχι οι απεργοί. Να συνεχίσουν, λοιπόν, τον αγώνα τους. Είμαστε μαζί τους. Μέχρι τελικής πτώσης...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιέρωμα στην Κατερίνα μας