Συλλαλητήριο για το Ασφαλιστικό 13 Μάρτη, 6μμ ΟΜΟΝΟΙΑ

Παλλαϊκός ξεσηκωμός ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο


Το ΠΑΜΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, που αποφασίστηκαν για τις 12 του μήνα, στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 13 του Μάρτη και στην απεργία στις 19 του Μάρτη

Με μαζικές μαχητικές πικετοφορίες χτες σε δεκάδες πόλεις και εργατογειτονιές όλης της χώρας, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έδωσαν μια πρώτη απάντηση στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο. Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, με το πλαίσιο και τις μορφές δράσης που χρησιμοποιεί, διευκολύνει την κυβερνητική επίθεση.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους σε κοινή δράση να διεκδικήσουν:

Υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους.

Αποκλειστικά Δημόσια - Δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Κατάργηση της εισφοράς των εργαζομένων για τον κλάδο Υγείας.

Πλήρη - σταθερή εργασία.

Αύξηση της χρηματοδότησης των Ταμείων από το κράτος και την εργοδοσία. Επιστροφή όλων των κλεμμένων.

Σύνταξη στο 80% του τελευταίου μισθού. Κατώτερο μισθό 1.400 ευρώ, κατώτερη σύνταξη 1.120 ευρώ για μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους. Διπλασιασμό της σύνταξης του ΟΓΑ.

Σύνταξη στα 55 χρόνια για τις γυναίκες και στα 60 για τους άνδρες. Πέντε χρόνια λιγότερο για τα Βαρέα - Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, διεύρυνσή τους, μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας, προστασία της Μητρότητας.

Συνταξιοδοτικό δικαίωμα με 4.050 μέρες εργασίας, συνταξιοδότηση ανεξαρτήτως ηλικίας στα 30 χρόνια ή 9.000 μέρες εργασίας.

Νομιμοποίηση των μεταναστών, ισοτιμία δικαιωμάτων, δικαίωμα μεταφοράς ασφαλιστικών δικαιωμάτων στη χώρα προέλευσης.

Επιβάλλεται η προώθηση της λαϊκής συμμαχίας εργατών - αυτοαπασχολούμενων - μικρομεσαίων αγροτών, για την απόκρουση και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφιέρωμα στην Κατερίνα μας