Όταν ένα blog γίνεται βιβλίο!

Πολλά έχουν πει για τα blogs και άλλα τόσα μπορεί ο καθένας από μας να πει... Ότι θα γινόταν όμως βιβλίο ένα blog, να πω τη μαύρη αλήθεια μου, δεν το φανταζόμουν. Και όμως έγινε. Και δεν μπορεί παρά να μας γεμίζει χαρά η είδηση όλους όσους έχουμε κολλήσει το ... μικρόβιο:





Η ΨΙΛΙΚΑΤΖΟΥ

Συγγραφέας: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΕΛΗΜΗΤΡΟΥ

Εκδοτικός Οίκος: INTROBOOKS
Κατηγορία: Ελληνική Λογοτεχνία
Τιμή: € 15

Ένα διαδικτυακό ημερολόγιο, ένα blog που έκανε πάταγο (και κάνει ακόμα). Μια κοπέλα που γράφει μέσα από ένα ψιλικατζίδικο, μέρα μπαίνει – μέρα βγαίνει. Ιστορίες από την Νίκαια, παράξενοι πελάτες, μια Αθήνα που δεν την βλέπουμε στις ειδήσεις, μια Ελλάδα που αναγνωρίζουμε κάπως σφιγμένοι επειδή συνήθως προσποιούμαστε ότι δεν υπάρχει... Αυτό είναι το πρώτο επίπεδο.


Το δεύτερο, είναι οι προσπάθειες της Ψιλικατζούς να κάνει παιδί. Τα κέντρα γονιμότητας, οι γυναικολόγοι, οι αίθουσες αναμονής, οι αγωνίες, οι εξωσωματικές και οι ιατρικές εξετάσεις, το ταξίδι από μήνα σε μήνα από την μία υπόσχεση στην άλλη. Η Ψιλικατζού ζωντανεύει αυτό το ταξίδι – και με τον τρόπο της, το κάνει να φαίνεται σαν πρόκληση...


"Ονομάζομαι Δελημήτρου Κωνσταντίνα και γεννήθηκα στις 21 Σεπτεμβρίου 1973 στον Πειραιά. Ανάμεσα σε όλα αυτά τα πράγματα που κάνει μια συγγραφέας μέχρι κάποιος να της πει «έι, εσύ είσαι συγγραφέας» - κι αφού εκείνη γελάσει με την ψυχή της - είναι και κάποια συνηθισμένα επαγγέλματα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, ψιλικατζού. Είμαι σίγουρη πως τέτοιο επάγγελμα δεν έχει κάνει ποτέ συγγραφέας. Δουλεύεις απ΄το πρωί ως το βράδι και η μόνη σου επαφή με τον κόσμο είναι οι Πελάτες. Γελάς, κλαις, θυμώνεις ενώ βρίσκεσαι μόνιμα σε μια καρέκλα πίσω από έναν ψηλό πάγκο. Τί πιο φυσικό; Χαρτί και μολύβι. Τόσο απλό".


ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ: Diavasame.gr


ΣΧΟΛΙΟ: Θερμά συγχαρητήρια Κωνσταντίνα! Ευχόμαστε ολόψυχα να μην τελειώσει το χαρτί σου και το μολύβι σου σύντομα να μας δώσει και συνέχεια.


2 σχόλια:

  1. Να ΄στε καλά, αν και για τη συνέχεια δυστυχώς δεν μπορώ να υποσχεθώ τίποτα.

    (δεν είναι το πρώτο βιβλίο μπλόγκερ πάντως - είναι το 5ο ή το 6ο αν δεν κάνω λάθος)

    Θερμά ευχαριστώ. :')

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δική μας η ευχαρίστηση, Costantina, που μας τίμησες με την παρουσία σου. Και μη μας υπόσχεσαι τίποτα. Προτιμούμε τις εκπλήξεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφιέρωμα στην Κατερίνα μας