Βενιζέλος: Έθεσε υποψηφιότητα για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ


Τα λέγαμε πριν από μια ώρα αλλά δεν το περιμέναμε και τόσο σύντομα!


Πριν λίγα λεπτά ο Βαγγέλης Βενιζέλος δήλωσε ΠΑΡΩΝ και έθεσε υποψηφιότητα για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ!


Η δήλωση ήρθε λίγη μόλις ώρα μετά το μήνυμα του Γ. Παπανδρέου και ο οποίος νόμισε πως θα προλάβει τις εξελίξεις αν πρώτος δηλώσει πως μετά την ήττα του ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του. Φαίνεται πως δεν τα είχε μετρήσει καλά...


Εντύπωση προκάλεσε το ότι ο κ. Βενιζέλος μετέβη στο Ζάππειο για να κάνει τη δήλωση. Εμφάνιση καθαρά αρχηγική. Και σίγουρα όχι στηριγμένη στην αποψινή ήττα και μόνο.
Τώρα αρχίζουν τα στοιχήματα. Πόσοι δελφίνοι και δελφίνες θα εμφανιστούν;


Πάντως η Αννούλα, η Διαμαντοπούλου καλέ... έπαθε μεγαλύτερο σοκ από τις δηλώσεις Βενιζέλου ακόμη και από τον νυν πρόεδρο. "Ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση" φώναξε στους δημοσιογράφους που την κυνηγούσαν για δήλωση και το χρώμα της ήταν πιο άσπρο και από σεντόνι νυφιάτικο. Αχ, Αννούλα του βοριά...


Προβλέπεται μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το θέμα αυτό παρά για το ποιοι θα είναι οι νέοι υπουργοί. Όπως προβλέπεται "θάψιμο" όλων των άλλων μηνυμάτων αυτών των εκλογών. Όπως το 30% της αποχής. Κι όπως η άνοδος των αριστερών κομμάτων. Σημαντικά στοιχεία και τα δύο και πολύ καθοριστικά για το αύριο της χώρας. Πραγματικά η χώρα αλλάζει σελίδα και ας μην άλλαξε κυβέρνηση. Το αν θα είναι για το καλό του λαού ή όχι, είναι στο δικό μας χέρι. Στο χέρι του λαού. Όχι στα κομματικά επιτελεία. Άραγε θα το καταλάβουμε αυτό; Έστω και τώρα...

Για τον bloger Ευάγγελο Βενιζέλο, υπάρχουν αρκετές συζητήσεις στο ίντερνετ. Ειδικά για το ρόλο του στην υπόθεση της Αμαλίας. Πχ. στο blog Old Boy.

Επίσης αρκετά στοιχεία μπορείτε να βρείτε από το google για την αλλαγή επωνύμου που λέγεται ότι έχει κάνει. Όπως γράφουν, το Βενιζέλος αποκτήθηκε στην πορεία και όχι από την οικογένεια. Οι πληροφορίες που δημοσιεύουν όμως είναι συγκεχυμένες. Ο ίδιος ο πολιτικός έκανε την αλλαγή ή ο πατέρας του; Δεν μπόρεσα να καταλάβω. Το άλλο όνομα που παίζει είναι το Τουρκόγλου ή Τούρκογλου που προφανώς δεν είναι το καλύτερο για ένα έλληνα πολιτικό. Αν κάποιος ξέρει περισσότερα για το θέμα, ας μας ενημερώσει σχετικά.

4 σχόλια:

  1. Αγαπητή Δανάη κάποια στιγμή θα γινότανε ήρθε το πλήρωμα του χρόνου ποια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πέστα φίλε. Κάποια στιγμή έπρεπε να γίνει αυτό. Αν και το σημαντικό δεν είναι το μαλλιοβράσε που θα επακολουθήσει στο ΠΑΣΟΚ αλλά τι θα κάνει το λαϊκό κίνημα. Εμένα προσωπικά με απασχολεί το τεράστιο ποσοστό της αποχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφού πρόσεξες, Διώνη, και την αποχή εκτός από το ό,τι έμεινε η Γιαννάκου εκτός Βουλής, πάλι καλά.

    Αγαπητέ LOCKHEART, έτσι είναι όντως. Ο καιρός, ο χρόνος, που όλα σταθερά τα οδηγεί με τον πανεπίσκοπο νόμο του σύμπαντος. Ο θάνατος είναι ο μέγας πλανητάρχης και στην Πολιτική. Λες να στείλουμε κανένα βιβλίο του Λιαντίνη στο Γιωργάκη, μήπως και καταλάβει τι του συμβαίνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η πολιτική ενός κόμματος δεν είναι θέμα προσώπων. Και στο ΠΑΣΟΚ δεν αρκεί να πετάξουν από την καρέκλα τον νυν αρχηγό για να δουν άσπρη μέρα. Πρέπει να προχωρήσουν σε βαθύτερες αλλαγές. Κι αυτές δε γίνονται κατά παραγγελία.

    Σίγουρα ο "καιρός" έχει τεράστιο ρόλο σε τέτοιες στροφές. Είστε σίγουροι πως ήρθε ο καιρός για να δούμε ένα άλλο ΠΑΣΟΚ; Εκτιμώ πως όχι. Γιατί πάει καιρός που το ΠΑΣΟΚ έχασε την επαφή του με την κοινωνία και μεταλλάχτηκε σε κόμμα στελεχών.

    Για ποια αλλαγή λοιπόν μιλάμε; Των στελεχών; Ε, ναι, μόνο τέτοια αλλαγή μόνο μπορεί να κάνει το ΠΑΣΟΚ. Ε, και; Φύγε Γιωργάκη, έλα Βαγγελάκη; Απλώς αλλάζουν διαχειριστή. Άλλαξε ο Μανολιός κι έβαλε τα ρούχα αλλιώς.

    Και αν λίγο το ψάξετε θα δείτε πως επί της ουσίας της πολιτικής τους σκέψης συγκλίνουν σε σημαντικό βαθμό. Πχ για το περίφημο άρθρο 16 και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Ποια η θέση του κ. Βενιζέλου; Έχει πάρει το μήνυμα της βάσης; Άκουσε και αφουγκράστηκε το λαϊκό κίνημα όλο τον περασμένο χειμώνα ή εξακολουθεί να στηρίζει τη γνωστή πρόταση Γιωργάκη και ΠΑΣΟΚ;

    Εκτός των άλλων, άφησε άσχημες εντυπώσεις σε πολλούς η βιασύνη του το βράδυ των εκλογών. Όποιος και αν ήταν ο Παπανδρέου, το βράδυ που χάνει η παράταξή σου, δεν πυροβολείς τον αρχηγό. Προσωπικά ένιωσα για πρώτη φορά στη ζωή μου συμπάθεια για το Γιωργάκη. Ανθρώπινα. Με την πολιτική του ουδεμία σχέση έχω. Αλλά ανέκαθεν αισθανόμουν πως πρέπει να προστατέψω εκείνο που πέφτει κάτω και όχι να του δώσω κλοτσιά για να τον αποτελειώσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφιέρωμα στην Κατερίνα μας