Βιβλίο Επισκεπτών

Παρακαλώ αφήστε εδώ ένα μήνυμα σημειώνοντας τις εντυπώσεις σας από το Homa Educandus.
Ευπρόσδεκτες και οι παρατηρήσεις για τα κακώς κείμενα. Στο μέτρο του δυνατού, θα ληφθούν σοβαρά υπόψη με σκοπό τη βελτίωση του χώρου.

Ευχαριστώ
Δανάη

6 σχόλια:

  1. Δανάη χαίρεται!!
    ...Ποιητική αδεία νομίζω (δεν είμαι ειδήμων)μπορείς να χρησιμοποιείς το homa αντί του homo γλωσσολογικά όμως δεν πρέπει να στέκει, ορίζει τον άνθρωπο και οχι κάποιο απο τα φύλα του...
    Φιλικά και με εκτίμηση
    homonavigatus

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To Homa δηλώνει χώμα. Ούτε γυναίκα, ούτε άντρα. Χώμα λοιπόν, πηλός... "Γη και σποδός". Θα μπορούσα να βάλω Humus, που σημαίνει Γη. Διάλεξα το Homa με αφορμή ένα κοριτσάκι ετών τεσσάρων. Προχτές βρισκόταν στο διπλανό μπαλκόνι και προσπαθούσε να φωνάξει έναν παπαγάλο που έχουμε στη γειτονιά. Κόκο, Κόκο, Κόκο... Και ξαφνικά σκάει η βόμβα πως ο Κόκο γέννησε αυγά και είναι κορίτσι. Αυτόματα η μικρούλα άρχισε να φωνάζει τον παπαγάλο Κόκα! Ευτυχώς δεν πέρναγε κανένα περιπολικό να μας μαζέψουν για εξακρίβωση. Τι Κόκο λοιπόν, τι Homo. Κορίτσι είμαι κι εγώ, έστω και μεγάλο. Να λοιπόν πως κατέληξα στη Homa μου.

    Πέρα απ' αυτό υπάρχει και πιο σοβαρός λόγος. Το Homo Educandus είναι τίτλος βιβλίου και μάλιστα προτεινόμενου από το παρόν blog. Θεώρησα ζήτημα ηθικής τάξης να τροποποιήσω τον τίτλο, έστω και αν η επιλογή έγινε για τη σημασία του όρου και όχι για να μιμηθεί το βιβλίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. (...Είναι πολλών ανθρώπων λόγια τα λόγια μας...)
    Γιώργος Σεφέρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το Blog ειναι πλημμυρισμένο με ποίηση, φιλοσοφία,θαλασσα.Ασχολείται δηλαδή με τα ατελείωτα ταξίδια που μπορεί να επιχειρήσει ένας ανθρωπός προκειμένου να ανακαλύψει τη δική του μορφή.. Κατα την γνώμη μου κόσμημα του διαδυκτίου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιώργο,

    σε ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για τα καλά σου λόγια. Μας δίνεις τεράστια δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφιέρωμα στην Κατερίνα μας